Zimski sportovi

Novo iznenađenje na Svjetskom prvenstvu: Latvija izbacila Švedsku, Kanada slavila u reprizi finala

Mihaela Bradovski • četvrtak, 25.05.2023.
Novo iznenađenje na Svjetskom prvenstvu: Latvija izbacila Švedsku, Kanada slavila u reprizi finala
Foto: EPA

Poznati su svi polufinalisti Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu. Nakon što je Njemačka eliminirala Švicarsku u ranijem terminu, i u večernjem je bilo iznenađenja za koje se pobrinula Latvija pobjedom protiv Švedske...

Domaći led bio je sretan za Latviju koja je priredila iznenađenje protiv Švedske, ali ne i za Finsku kojoj je Kanada ipak očitala lekciju. Tako će u polufinalu Svjetskog prvenstva igrati oba predstavnika Sjeverne Amerike i neočekivani polufinalisti Latvija i Njemačka.

Igraj na utakmice hokeja na ledu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kanađani su u utakmici dana igrali protiv domaćina Finske u Tampereu i upisali su pobjedu 4:1. Bila je to vrlo pametna predstava Kanađana koji su jako dobro iskontrolirali domaćina, uveli igru u vode koje im odgovaraju i u konačnici su glatko slavili.

U svakoj trećini Kanađani su došli do jednog pogotka preko Quinna, Blaisa i Carconea da bi Finci smanjili golom Teemua Hartikainena tri i pol minute prije kraja.

Uslijedio je očekivani potez, izvukli su vratara i krenuli na sva ili ništa, ali vrlo brzo Tyler Toffoli pogađa za 4:1 i to je kraj priče.

Bez obzira što je Latvija u Rigi igrala na svom ledu, Šveđani su očekivali pobjedu i prolaz. Imali su dominaciju, skoro tri puta više udaraca na gol, ali sjajno je branio Arturs Silovs iz Vancouver Canucksa koji je s 40 obrana bio prvo ime susreta.

Locmelis, Indrasis i Jaks bili su strijelci za Latviju, a Liljegren je jedinim golom u drugoj dionici samo smanjio u to vrijeme na 1:1.

Polufinale Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu:
Latvija - Švedska 3:1
Kanada - Finska 4:1

FOTO: EPA/KIMMO BRANDT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!