Rukomet

Hrvatski pjeskaši i pjeskašice bilježe pobjede na Europskom prvenstvu u Portugalu

Sportnet, Branimir Korać • petak, 26.05.2023.
Hrvatski pjeskaši i pjeskašice bilježe pobjede na Europskom prvenstvu u Portugalu

Muška i ženska reprezentacija u rukometu na pijesku nalaze se u Portugalu gdje nastupaju na Europskom prvenstvu. Obje reprezentacije upisale su po dvije pobjede i poraz u dosadašnjem dijelu natjecanja...

U portugalskom Nazareu u tijeku je Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku gdje igraju i obje hrvatske seniorske reprezentacije. Hrvatske reprezentativke su natjecanje u skupini završile s dvije pobjede i porazom, a isti učinak ostvarili su i reprezentativci.

Hrvatske pjeskašice natjecanje su otvorile s porazom protiv Španjolske 2:1 u setovima, da bi u drugoj utakmici prvog dana pobijedile Poljsku 2:0, a dan nakon i Rumunjsku s 2:1.

Pjeskaši su pak, trijumfirali u oba dvoboja prvog dana, prvo protiv Poljske 2:1 nakon raspucavanja, a onda s 2:0 protiv Nizozemske. Drugog natjecateljskog dana, Norveška je s 2:0 bila bolja od Hrvatske, što je hrvatskim pjeskašima donijelo drugo mjesto u skupini.

U nastavku Europskog prvenstva, rukometašice na pijesku će igrati protiv Njemačke, Portugala i Norveške, dok će hrvatski predstavnici u glavnoj fazi natjecanja igrati protiv Portugala, Ukrajine i Danske.

FOTO: Jozo Čabraja/kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!