Nogomet

Tomas: 'Napravit ćemo sve da u ovoj posebnoj utakmici razveselimo navijače'

Krešimir Milić • petak, 26.05.2023.
Tomas: 'Napravit ćemo sve da u ovoj posebnoj utakmici razveselimo navijače'

Osijek se oprašta od Gradskog vrta u utakmici protiv Rijeke, a susret je najavio Stjepan Tomas. Treneru je u fokusu pobjeda u posljednjoj utakmici sezone u SuperSport HNL-u

Posljednja utakmica sezone za Osijek bit će i posljednja na Gradskom vrtu. U subotu od 19 sati u 36. kolu SuperSport HNL-a dočekuju Rijeku.

Igraj na Osijek - Rijeka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Posljednjih dana Osječane je preplavila lavina emocija zbog odlaska iz svog dugogodišnjeg doma, a od iduće sezone igrat će na novom stadionu Pampasu. Uoči utakmice s Rijekom trener Osijeka Stjepan Tomas drži fokus na težnji da se sezona zaključi pobjedom.

"Naš plan je bio izboriti Europu, ali igračima sam ponavljao da je glavni cilj osvojiti treće mjesto. Napravit ćemo sve da u ovoj posebnoj utakmici, a imam čast da vodim momčad u posljednjoj utakmici na Gradskom vrtu, razveselimo navijače i dokopamo se trećeg mjesta", rekao je Stjepan Tomas.

Osijek i bod ostavlja na trećem mjestu, ali Tomasa zanima samo pobjeda.

"Matematički nam je dovoljan bod, ali mi idemo na pobjedu, pred našim navijačima u ovako posebnoj utakmici nemamo pravo zakazati. Mi želimo prikazati dobru igru i osvojiti tri boda."

Momčad se u miru pripremala za susret dok je preko tjedna fokus bio na rastanak od Gradskog vrta.

"Sigurno je u pripremi pomogla cijela ova priča, kao i pobjeda protiv Šibenika odnosno potvrda da smo izborili Europu. Sama priprema je zbog ovog spektakla koji se sprema je bila lakša, a ja se nadam da će igrači to opravdati na terenu i ostvari cilj koji vodi u Europu."

Ove sezone su se Tomas i Sergej Jakirović već susretali, ali ne kao treneri Osijeka i Rijeke, već u kvalifikacijama za Ligu prvaka kao treneri Šerifa i Zrinjskog.

"Na otvaranju sezone sam bio trener Šerifa i u europskim kvalifikacijama igrao protiv Zrinjskog kojeg je vodio Sergej Jakirović. Sada se ponovo susrećemo na zatvaranju sezone, bit će to posebna utakmica za nas i za Rijeku, ali ovaj tjedan smo dobro radili, pripremili se, znamo kvalitete i mane suparnika pa uz pravi ulazak u utakmicu i podršku navijača možemo doći do pobjede."

Utakmicu je najavio i veznjak Darko Nejašmić.

"Nema ljepše utakmice na kraju sezone od ovakve kada se boriš za nešto, mi konkretno za treće mjesto. Naravno, nadamo se pobjedi i oproštaju od Gradskog vrta s tri boda. Mi smo profesionalci, nama je svaka priprema za utakmicu ista, svaka je važna, tako ćemo se i pripremiti za Rijeku", rekao je Nejašmić koji je u Šibeniku postigao svoj četvrti pogodak za Bijelo-plave.

"Svaku utakmicu težiš tome da postigneš pogodak i odigraš što bolje. Imamo još jednu analizu, očekujemo dobru utakmicu i naravno nadamo se pobjedi."

Emocije prema Gradskom vrtu ima i Nejašmić.

"Ovdje sam skoro dvije godine. Osjeti se u zraku da se događa nešto posebno, ta emocija se osjeti kod ljudi s kojima razgovaram. Na travnjaku se možemo odužiti i uljepšati ovaj oproštaj navijačima samo tako da pobijedimo i dat ćemo sve da to ostvarimo", zaključio je Darko Nejašmić.

FOTO: NK Osijek

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!