Tenis

Grigor Dimitrov nakon više od pet godina izborio ATP finale

HINA, Petar Jenjić • petak, 26.05.2023.
Grigor Dimitrov nakon više od pet godina izborio ATP finale
Foto: EPA

Grigor Dimitrov i Nicolas Jarry igrat će u finalu ATP turnira u Ženevi. U svojim polufinalima bili su bolji od Taylora Fritza odnosno Alexandera Zvereva...

U finalu ATP turnira tenisača u Ženevi igrat će Čileanac Nicolas Jarry i Bugarin Grigor Dimitrov. Ishod je to današnjih polufinala koja su odigrana u ovom švicarskom gradu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iskusni 32-godišnji Dimitrov u prvom je polufinalu svladao drugog nositelja Amerikanca Taylora Fritza sa 3:6, 7:5, 7:6 (2). Potom je potom 27-godišnji Jarry bio bolji od trećeg nositelja Nijemca Alexandera Zvereva sa 7:6 (3), 6:3.

Tako je potvrdio svoju odličnu formu pokazanu u četvrtfinalu u kojem je izbacio prvog nositelja Norvežanina Caspera Ruuda.

Za Dimitrova će ovo biti 16. prolazak u finale nekog ATP turnira, ali prvi još od Rotterdama u veljači 2018. godine, dok je posljednji od osam naslova osvojio još krajem 2017. kada je bio najbolji na ATP Finalsu.

S druge strane, Jarry je stigao do petog ATP finala u karijeri, sva četiri dosadašnja je igrao također na zemlji, a osvojio je dva naslova. Jednoga od njih ranije ove godine na domaćem terenu u Santiagu, dok je u finalu Ženeve igrao i 2019. godine kada je izgubio od Zvereva.

ATP Ženeva, polufinale:
Nicolas Jarry - Alexander Zverev 7:6 (2), 6:3
Grigor Dimitrov - Taylor Fritz 3:6, 7:5, 7:6 (2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!