Hrvatski kup žene, finale, 27.05.2023, 17:30 h
Lokomotiva 20:26 Podravka Vegeta
Podravka Vegeta

Rukometašice Podravke obranile naslov pobjednica Kupa uvjerljivom predstavom protiv Lokomotive

Branimir Korać • subota, 27.05.2023.
Rukometašice Podravke obranile naslov pobjednica Kupa uvjerljivom predstavom protiv Lokomotive

Ponovila se prošla sezona. Lokomotiva je uzela titulu prvakinja Hrvatske, a Podravka je osvojila trofej pobjednica Kupa...

Podravka je najavljivala kako dolazi u Poreč obraniti trofej što je ujedno bio i glavni cilj nakon što je postalo poznato da će Lokomotiva uzeti titulu prvakinja Hrvatske. Lokomotiva je također imala svoje planove, željela je dvostruku krunu, ali Podravka je bila bolja.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Koprivničanke su se značajno podigle nakon promjene na klupi i nakon što je mladi stručnjak Antonio Pranjić preuzeo ekipu. Dotad je radio kao pomoćnik, ali vrlo brzo je pokazao kako je zaslužio i veću odgovornost.

Na završnici u Poreču Podravka je izgledala stvarno jako dobro. Odigrala je sjajnu utakmicu protiv Dalmatinke u polufinalu te je u finalu bila bolja i od Lokomotive i zaslužila je trofej.

Od početka je Lokomotiva bila u minusu i samo jednoj je došla do poravnanja. Dogodilo se to kod 2:2 nakon čega njene bivše igračice Šimara i Larissa Kalaus rade seriju 3:0 i odvajaju Koprivničanke.

Do kraja prvog dijela nije bilo nikakvih promjena. vodile su Koprivničanke na odmoru 13:9 i puno su zadovoljnije otišle u svlačionicu.

Baš ništa se nije promijenilo u drugom poluvremenu, Lokomotiva se nije spustila na bliže od tri gola minusa i Podravka je u konačnici glatko slavila s 26:20.

Najbolje u pobjedničkom sastavu bile su Larissa Kalaus, Tina Barišić i Andrea Šimara s po šest golova, a kod Lokomotive Stela Posavec postigla je šest golova.

Finale Kupa za rukometašice:
Lokomotiva - Podravka 20:26

FOTO: HRS/Nebojša Tejić/Kolektiff

Hrvatski kup žene

finale

Lokomotiva20:26Podravka Vegeta

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!