Košarka

Čudo na pomolu? Boston Celticsi izjednačili seriju sa zvukom sirene

Petar Jenjić • nedjelja, 28.05.2023.
Čudo na pomolu? Boston Celticsi izjednačili seriju sa zvukom sirene
Foto: EPA

Boston Celticsi slavili su u gostima kod Miami Heata te izborili sedmu utakmicu. Junak dvoboja bio je Derrick White koji je poentirao sa zvukom sirene...

Još jedna dramatična utakmica je iza nas u finalu Istočne konferencije, a do pobjede, treće u niz stigli su Boston Celticsi, koji su tako poravnali seriju proitiv Miami Heata.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Celticsi su u gostima slavili sa 104:103 i tako došli na korak da postanu prva momčad u povijesti NBA lige koja je nadoknadila zaostatak od 3-0 u seriji.

Celticsi su ispustili deset poena viška u posljednje četiri minute i zaostajali 103:102 nakon tri slobodna bacanja Jimmyja Butlera. Tri sekunde prije kraja Boston je imao loptu sa strane, Marcus Smart je promašio tricu, a doslovno u posljednjoj desetinki sekunde Derrick White skočio u napadu i skrenuo loptu u koš.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Jayson Tatum s 31 poenom, 12 skokova i pet asistencija, dok je Jaylen Brown dodao 26 koševa i deset skokova.

Miami je predvodio Jimmy Butler s 24 poena, 11 skokova i osam asistencija, dok je Caleb Martin dodao 21 koš i 15 skokova.

Serija seli u TD Garden na sedmu utakmicu koja će se igrati u noći s ponedjeljka na utorak.

NBA doigravanje, finale Istoka:
Miami Heat - Boston Celtics 103:104 (3-3 u seriji)

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!