Košarka

Dvije momčadi s kandidatima za reprezentaciju u finalu trogirskog turnira

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 28.05.2023.
Dvije momčadi s kandidatima za reprezentaciju u finalu trogirskog turnira

Nakon Hvara, gdje je vikend prije organiziran prvi turnir u okviru druge sezone PRO 3×3 Toura 2023., serije međunarodnih turnira u košarci 3×3 (3 na 3 igrača), novi olimpijski sport premijerno je u petak i subotu, 26. i 27. svibnja, predstavljen u još jednom gradu na području Splitsko-dalmatinske županije - Trogiru.

Drugi ovogodišnji dvodnevni turnir PRO 3×3 Toura 2023. ponovno je organiziran na atraktivnoj lokaciji - igralištu postavljenom na trogirskoj rivi podno impresivne kule Kamerlengo - i ponovno je, kao i hvarski, okupio jak međunarodni sastav ekipa u Senior Elite kategoriji.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za razliku od hvarskog nadmetanja, koje je pripalo ekipi Aluplastik Živinice iz susjedne Bosne i Hercegovine, u finalu trogirskog turnira, odigranom sinoć (subota, 27. svibnja) zaigrale su snažne hrvatske ekipe Cro 1 i Cro 2, za koje igraju kandidati za nacionalnu reprezentaciju u 3x3 košarci. Rezultatom 21:12 pobjedu i novčanu nagradu od 2.000 eura na kraju je zaslužila ekipa Cro 1 koja je nastupila u sastavu: Mario Rajčić, Stipe Krstanović, Stanko Kujundžić i Dean Popović.

Slika 1 od 1.

Momčadi Cro 2 pripao je iznos od 800 eura, a treće mjesto i iznos od 400 eura u seniorskoj konkurenciji osvojila je ekipa 3×3 Prnjavor iz Bosne i Hercegovine. Valja istaknuti kako je u polufinale ovog jakog turnira ušla i odlična ekipa Podgorica Kodio, koju čine igrači koji nastupaju za nacionalnu reprezentaciju Crne Gore.

Jedan od noviteta ovogodišnjeg Toura su ogledi juniorskih U-19 ekipa u 3×3 košarci. Pobjednik trogirskog nadmetanja u juniorskoj konkurenciji bila je momčad KK Švabo koja je u finalu svladala momčad KK Požarina. Kao i na prošlosezonskim te prvom ovosezonskom turniru i u Trogiru je održan Kids Day s bogatim sadržajima i događanjima namijenjenima brojnoj djeci koja su se okupila na poziv organizatora. Za njih su organizirane edukativne radionice o osnovama i pravilima 3×3 košarke, a mališani su imali prigodu okušati svoje umijeće na pravom 3×3 igralištu.

Slika 3 od 3.

"U ovogodišnjem izdanju PRO 3×3 Toura 2023 kao drugu postaju odabrali smo grad Trogir i u potpunosti pogodili. Naime, pokazalo se da je prostor ispred kule Kamerlengo idealan za ovakvu vrstu vrhunskog sportskog spektakla, a grad Trogir odličan domaćin najboljim 3×3 igračima iz Hrvatske i regije. Iznimno smo zadovoljni suradnjom sa Turističkom zajednicom grada Trogira koja je od početka prepoznala našu ideju, odlučila se uključiti u #budidioprice i omogućila nam odigravanje do sada jednog od najjačih ovogodišnjih 3×3 turnira u regiji sa mnogim reprezentativcima svojih zemalja, uključujući i kandidate za reprezentaciju Hrvatske na predstojećim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Kao šlag na tortu danas smo primili vijest da je izravni prijenos iz Trogira bio jedna od najgledanijih emisija dana, što samo dokazuje koliko je dinamičan, atraktivan i zanimljiv ovaj novi olimpijski sport kada se spoji sa predivnim turističkim lokacijama Lijepe naše", izjavio je Ivan Paić, predsjednik Organizacijskog odbora PRO 3×3 Toura 2023.

I Turistička zajednica grada Trogira smatra iznimno važnim spajanje sporta i turizma u funkciji izgradnje održivog turizma. "Upravo u tom cilju, ova vrhunska manifestacija koju smo ugostili pravi je primjer spajanja sporta i turizma, promocije aktivnog života, stvaranja doživljaja u destinaciji uz nezaobilaznu promociju vrijednih kulturnih lokaliteta kojih Trogir kao u cjelini zaštićen UNESCO grad ima mnogo. Zamislite pogled iz visine, iz zrakoplova koji prilazi zračnoj luci i iz kojeg baca pogled na Trogir, s jedne strane kule vrhunski ambijent PRO 3×3 Toura, a s druge strane glazbeno-gastronomski šušur street food festivala", opisuje zadovoljni Marin Piveta, direktor Turističke zajednice grada Trogira.

Slika 2 od 2.

Ovogodišnji će se Tour do 12. kolovoza 2023. održati na atraktivnim lokacijama 10 gradova diljem Hrvatske. Treća postaja ponovno se nalazi na jadranskoj obali, ovaj put njezinom istarskom dijelu. Idući turnir bit će organiziran u petak i subotu, 2. i 3. lipnja, u lijepom Umagu, opet na atraktivnoj lokaciji. "Jako se veselimo idućoj postaji u predivnom Umagu i pozivamo sve stanovnike Umaga i njihove goste da u što većem broju dođu na Trg slobode u središtu grada i uživaju u 3×3 majstorijama", pozvao je Ivan Paić u ime organizatora.

PRO 3×3 Tour organizira Udruga PRO 3×3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Sponzori su HEP, Jamnica ProSport, Bigraf, Hell i Lenovo. Medijski pokrovitelji i partneri su Sportklub, Sportnet.hr i Pixsell Photo & Video Agency. Partneri i sponzori trogirskog turnira su Grad Trogir i Turistička zajednica grada Trogira.

FOTO: Zvonimir Barišin, Šime Zelić (Pixsell Photo & Video Agency)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!