Ostali sportovi

Črep: 'Smatram da sam tu bio s razlogom'

Sportnet, Krešimir Milić • ponedjeljak, 29.05.2023.
Črep: 'Smatram da sam tu bio s razlogom'

U prvoj borbi Matija Črep slavio je protiv Francoisa, a u drugoj ga je pobijedio Lucien. Nije se uspio plasirati u osminu finala Svjetskog prvenstva u Bakuu u taekwondou...

Prvi dan Svjetskog prvenstva u Bakuu u taekwondou među prvim borbama dana nastupao je hrvatski reprezentativac Matija Črep, inače član zagrebačkog taekwondo kluba ION. Po izlasku na borilište Matija je od samog starta postavio siguran tempo pa je energičnim i taktičnim udarcima došao u prednost nas svojim protivnikom, reprezentativcem momčadi Obale Bjelokosti, Kobenanom Aaronom Francoisom.

Tu prednost je održao u obje runde i na kraju osigurao pobjedu rezultatom 2:0. Matija je tako prvom borbom pokazao dobru i čvrstu formu.

Matija Črep je unatoč manjku iskustva pokazao vrlo dobru snalažljivost čak i u situacijama kada je suočen sa nešto višim protivnikom. No unatoč trudu je na žalost izgubio od boljeg francuskog suparnika Thea Luciena s konačnim rezultatom 0:2.

U posljednje četiri sekunde druge runde dobiva tri udarca zbog kojih gubi bitku za izjednačenje rundi i prolazak dalje u osminu finala.

"Smatram da sam tu bio s razlogom, ali i da sam mogao bolje, i da u budućnosti mogu biti na razini hrvatske reprezentacije koja godinama postiže uspjehe. U toj borbi ulogu je igralo i iskustvo kojeg meni nedostaje. Mislim da je ono presudilo iako se taj poraz mogao izbjeći. Naime, tu malo radi i psiha jer vi kada vodite želite sačuvati rezultat. Tada više ne mislite o taktici nego kako preživjeti tih 20 sekundi. Bila je to moja kriva procjena i na samom isteku druge runde i nju sam izgubio i ta je borba za mene bila gotova", kazao je Matija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!