Tenis

Petra Martić otvara nastup u Parizu, Amerikanku je svladala već dva puta

Branimir Korać • utorak, 30.05.2023.
Petra Martić otvara nastup u Parizu, Amerikanku je svladala već dva puta
Foto: EPA

I treeći hrvatski predstavnik odradit će meč prvog kola Roland-Garrosa. Petra Martić nada se kako će se priključiti Borni Ćoriću i Donni Vekić u drugom kolu...

Nakon što su Borna Ćorić i Donna Vekić uspješno odradili posao na startu u izborili prolaz u drugo kolo Roland-Garrosa, danas je red na Petru Martić. Nju čeka dvoboj protiv dobre poznanice Shelby Rogers.

Igraj na Martić - Rogers na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Martić i Rogers u dobrim su odnosima i izvan terena, naime dugo su igrale zajedno na Grand Slam turnirima u konkurenciji parova i to su igrale dobro i imale uspjeha. Sada će na terenu biti na suprotnim stranama.

Nije im ovo prvi put, već su se tri puta susrele i dosad je Martić bila uspješnija. Rogersa je odnijela pobjedu u njihovom prvom međusobnom dvoboju u Melbourneu 2021. godine, a Martić je nakon toga bila uspješnija u Rimu i Wimbledonu.

Svoj najbolji rezultat na Grand Slam turnirima Martić je upisala upravo na Roland-Garrosu 2019. godine kada je došla do četvrtfinala gdje je imala veliku priliku za još jedan korak dalje, ali u dva vrlo tijesna seta uspješnija je bila Marketa Vondroušova.

Prošle dvije godine Martić je u Roland-Garrosu ispala odmah na startu, 2021. godine porazila ju je Camila Giorgi u dva seta, a prošle godine uspješnija u prvom kolu bila je Kristina Siniakova.

Četvrtfinale Roland-Garrosa ima i Shelby Rogers i to iz 2016. godine, tada ju je svladala buduća pobjednica Garbine Muguruza. Prošle godine došla je do trećeg kola.

Raspored

Petra Martić protiv Shelby Rogers igrat će četvrti meč dana na terenu broj šest. Prvi će na terenu biti Tommy Paul i Dominic Stricker, Oceane Dodin i Selena Janičijević te Emil Ruusuvuori i Gregoire Barrere.

Zadnjih pet turnira

Martić

Rim - poraz u drugom kolu od Osorio
Madrid - poraz u četvrtfinalu od Swiatek
Stuttgart - poraz u prvom kolu od Potapove
Miami - poraz u trećem kolu od Mertens
Indian Wells - poraz u prvom kolu od Gračeve

Rogers

Rim - poraz u prvom kolu od Noskove
Madrid - poraz u drugom kolu od Begu
Charleston - poraz u osmini finala od Bencic
Miami - poraz u drugom kolu od Sabalanke
Indian Wells - poraz u drugom kolu od Sakkari

Prošli međusobni dvoboji

Prvi meč u Melbourneu na Yarra Valley Classicu Rogers je uzela pobjedu 7:6, 6:1, ali naredna dva susreta pripala su Petri. U Rimu prije dvije godine Martić je slavila s 5:7, 6:3, 6:4 da bi u prošlom susretu u Wimbledonu lani Martić slavila sa 6:2, 7:6.

Prognoza

Petra je blagi favorit, ali Rogers je vrlo neugodna igračica, u solidnoj formi i mogao bi ovaj meč otići u tri seta.

FOTO: EPA/FAZRY ISMAIL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!