Nogomet

Porečki Jadran uvjerljivom pobjedom protiv Rudara osvojio trofej Kupa NSŽI

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 31.05.2023.
Porečki Jadran uvjerljivom pobjedom protiv Rudara osvojio trofej Kupa NSŽI

Odigrano je finale Kupa Nogometnog saaveza Istarske županije, a trofej pobjednika odnio je porečki Jadran koji je bez većih problema svladao Rudar iz Labina...

Labinski su nogometaši poraženi u finalu Kupa NSŽI rezultatom 4:1. Osim u prvih 15-tak minuta, vidljiva je bila razlika u rangu natjecanja između Porečana i Labinjana.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osim u spomenutih 15 minuta ravnopravne igre, Porečani su zagospodarili terenom, te su svoju prevlast okrunili zgodicima Macana, odnosno Siljana. Kovari su od samog početka prepustili posjed lopte Porečanima, te prijetili kontrama i polukontrama, a takvu jednu udarcem s 18 metara, završio je Gabrijel Golja, ali preko gola.

U drugo poluvrijeme Kovari su ušli odlučnije, te su pritisnuli visoko zadnju liniju Porečana i u prvih desetak minuta nastavka, dva puta pokušali nešto više preko Juričića, ali oba puta bezuspješno.

Rješenje utakmice dogodilo se u 56. minuti kada je nakon igranja rukom u šesnaestercu Načinovića, Vidulin pokazao na kazneni udarac kojeg je Sumić realizirao i odveo Porečane na tri gola razlike.

Vidljiv je bio umor pa je Roberto Paliska s tri zamjene pokušao zadržati kakvu takvu ravnotežu na terenu. Gol nade stigao je u 63. minuti kada Juričić realizira kazneni udarac kojeg je izborio Rudan.

Od 75. minute na travnjaku se nalazilo šest juniora kojima je Paliska dao minutažu kao nagradu za ovu sezonu. U 76. minuti stiže i definitivno riješenje utakmice, kada Lepinjica individualnom akcijom, postavlja konačan rezultat, 4:1. Treba napomenuti da je pobjeda Porečana u potpunosti zaslužena.

Pula – Stadion Aldo Drosina – KUP NSŽI / Finale – 600 gledatelja

NK JADRAN POREČ – NK RUDAR 4:1 (2:0)
Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)
Pomoćnici: Kristijan Radovan (Rovinjsko Selo) i Sandi Orbanić (Žminj)
Delegat: Lino Roša (Vodnjan)

Strijelci: 1:0 Macan 22', 2:0 Siljan 26', 3:0 Sumić 56' (11 m), 3:1 Juričić 62' (11 m), 4:1 Lepinjica 76'

NK JADRAN POREČ: Pavlić (83. Mišić), Šverko (46. Zuliani), Corelli, Matteoni (67. Al Tharwan), Macan (79. Banić), Lepinjica, Ivetić, Sumić, Srzentić (83. Žiković), Siljan (67. Rodrigo), Bernobić (79. Radman)

Trener: Dalibor Šuran

NK RUDAR : Blažina (83. Bašić), Načinović A., Božičević, Golja (58. Čenaj), Juričić (75. Salihović), Rudan, Bilić (58. Biljuh), Dadić (79. Hrvat), Karić (75. Halilčević), Kurtić, Načinović M. (58. Krištofić)

Trener: Roberto Paliska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!