Tenis

Borna Ćorić u pet setova drame svladao Argentinca, slijedi okršaj s - Argentincem

Petar Jenjić • četvrtak, 01.06.2023.
Borna Ćorić u pet setova drame svladao Argentinca, slijedi okršaj s - Argentincem
Foto: EPA

Borna Ćorić nakon velike borbe svladao je Pedra Cachina i prošao u treće kolo Roland-Garrosa. Nakon što je sada u prva dva kola svladao dva Argentinca, slijedi mu okršaj s još jednim u trećem...

Drugi meč na Roland-Garrosu i drugi meč protiv Argentinca - nova pobjeda za Bornu Ćorića. Ponovno je hrvatski igrač priuštio veliku dramu, ali je nakon četiri sata i 25 minuta igre uspio proći u treće kolo.

Igraj na Roland-Garros (m) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ćorić je u prvom međusobnom dvoboju s Pedrom Cachinom slavio sa 6:3, 4:6, 4:6, 6:3, 6:4 te ga u sljedećoj rundi, za divno čudo, čeka još jedan Argentinac, Tomas Martin Etcheverry koji je u tri seta svladao Alexa De Minaura.

U prvom je setu sve bilo izjednačeno do 3:3, a tada Ćorić radi dva breaka za ukupnih 6:3. Jedan break bio je dovoljan njegovo protivniku u drugom setu, tijekom kojeg nije morao spašavati nijednu šansu hrvatskog tenisača na njegovom servisu.

Cachin je poveo s 4:0 u trećem setu, Ćorić je uspio smanjiti zaostatak, ali više od toga nije išlo. U četvrtom gemu četvrtog seta napravio je break te ukupno četvrtom set loptom poravnao na 2:2 u setovima.

Argentinski tenisač je u odlučujećem setu stigao do breaka prednosti i vodstva od 3:1, no do kraja je dobio samo jedan gem. Ćorić je nakon velike borbe zaključio meč pobjedom.

Rolland-Garros, 2. kolo:
Borna Ćorić - Pedro Cachin 6:3, 4:6, 4:6, 6:3, 6:4

FOTO: EPA/ETTORE FERRARI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • tapiros01.06.2023. u 16:53
    Ovaj tip je tipični zemljaš - beton! Čorić je jednom imao 3 smash-a na mreži i sve mu je ovaj vratio!!! A ime i dobro kratku loptu i dobro je kontrirao Bornu na mreži... jako neugodan igrač na zemlji. Ali trebao je Borna možda više reskirati pa nekako kratiti poen jer sa osnovne linije kao da u zid... [više na forumu]
    tapiros