Košarka

Hrvatske košarkašice upisale poraz od Grkinja na startu turnira u Marousiju

Branimir Korać • petak, 02.06.2023.
Hrvatske košarkašice upisale poraz od Grkinja na startu turnira u Marousiju

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija upisala je poraz u prvom susretu turnira u Grčkoj gdje uz nju nastupaju i reprezentacije domaćina i Italije. Na startu su bolje bile Grkinje...

Grčka i Italija pripremaju se za nastup na Europskom prvenstvu, a Hrvatska nakon Sloveniji, poslužit će i ovim reprezentacijama kao sparing partner.

Igraj na prijateljske utakmice košarkašica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na startu turnira u Marousiju, Hrvatska je igrala protiv Grčke koja je odnijela pobjedu 75:55. Grkinje su kompletne, Hrvatska ne i to se osjetilo na terenu.

Grkinje su puno bolje otvorile utakmicu i već do kraja prve dionice imale su skoro 20 poena viška i Hrvatska se nije mogla nositi s odličnim Grkinjama.

Ipak, u nastavku susreta Hrvatska je uspjela usporiti Grkinje, spriječila odlazak na neku još puno veću razliku i završilo je 75:55 za domaće igračice.

U domaćem sastavu istaknule su se Maria-Emmanouela Fasoula s 19 poena i osam skokova te Anna Niki Stamolamprou s deset poena.

Kod Hrvatske Klaudia Periša daleko ispred ostalih s 21 poenom i osam skokova. U subotu od 18:30 Hrvatska igra protiv Italije.

Prijateljska utakmica:
Grčka - Hrvatska 75:55

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!