Nogomet

Osvojio je Kup s Hajdukom, nosio dres Osijeka i Splita, a sad je slobodan igrač

Krešimir Milić • subota, 03.06.2023.
Osvojio je Kup s Hajdukom, nosio dres Osijeka i Splita, a sad je slobodan igrač
Foto: Pixsell

Sezonu je završio s duplom krunom, a istekom ugovora napušta klub. S njim odlazi i nekadašnja nada Osijeka i Dinama…

Slovenska Olimpija osvojila je duplu krunu ove sezone u Sloveniji, a u tom uspjehu dijelom zasluge imaju i hrvatski igrači. Svojim iskustvom protekle polusezone kao rotacijski igrač pomogao je i Goran Milović kojem je to bio drugi mandat u dresu ljubljanskog kluba.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi put je nosio dres Olimpije od studenog 2020. do siječnja 2021. kad je otišao u mađarski Diósgyőri, a onda je ponovo zeleni dres počeo nositi od listopada 2021. pa sve do kraja ove sezone. Istekom ugovora došlo je do kraja suradnje koja završava s osvojena dva trofeja.

Nekadašnji kapetan Hajduka osvajao i Kup s Bijelima, a u karijeri je nosio još dres RNK Splita u kojem je ponikao te Osijeka u HNL-u. Odlaskom iz Hajduka okušao se u kineskoj avanturi, a u inozemstvu je igrao i za belgijski Oostende. 34-godišnji stoper ukupno je upisao 45 nastupa za Olimpiju te zabio četiri gola i jednom asistirao.

Osim njega, Olimpiju istekom ugovora napušta i sin legendarnog napadača Roberta, Dino Špehar. Nekadašnja nada Osijeka i Dinama ima problema s ozljedama zbog kojih nije uspio ostaviti značajniji trag u dresu Olimpije. Upisao je svega 16 nastupa i odradio posudbu u Aluminiju.

U Hrvatskoj je nosio još dres Lokomotive, Istre i Splita, a okušao se i u Rumunjskoj gdje je bio član Cluja, Concordije, Calarasija, te u albanskom Kukësiju i slovačkom Seredu.

Foto:Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!