Rukomet

Vipers treći put zaredom osvojio Ligu prvakinja, pomogla i Katarina Ježić

Mihaela Bradovski • nedjelja, 04.06.2023.
Vipers treći put zaredom osvojio Ligu prvakinja, pomogla i Katarina Ježić

Norveški Vipers obranio je titulu prvakinja Europe i treću sezonu zaredom osvojio je Ligu prvakinja. Vipers je u finalu bio bolji od Ferencvaroša s 28:24...

Ferencvaroš nije imao snage za dva iznenađenja zaredom. Nakon što je u polufinalu bio bolji od Esbjerga, u finalu je poražen od Vipersa.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Norvežanke iza sebe imaju još jednu sjajnu sezonu, obranile su titulu i to slaveći u finalu u fantastičnoj atmosferi u meču u kojem su protiv sebe imale sjajne protivnice, ali i prepune tribine.

Vipers je odlično otvorio finale i poveo je s 5:1, ali Mađarice nisu pale, spriječile su potpuno odvajanje i ostale u igri za pobjedu.

U završnici prvog dijela Ferencvaroš je uspio smanjiti zaostatak na 14:13 te se tako vratiti u igru za pobjedu uoči drugog poluvremena.

Međutim, nastavak susreta pripao je Norvežankama koje odmah odlaze na 20:14 serijom 5:0 u kojoj je Jamina Roberts postigla tri pogotka.

Do kraja susreta Vipers je imao lagan posao i sve što su Mađarice uspjele je malo smanjiti zaostatak na konačnih 28:24.

Po šest golova kod Vipersa postigle su Ana Vjahireva i Sunniva Amalie Naes Andersen dok je Katarina Ježić dodala jedan pogodak. Katrine Lunde je u svojoj sedmoj tituli ugradila 16 obrana. Kod FTC-a po pet golova postigle su Emily Bölk i Andrea Lekić.

Liga prvakinja, finale:
Vipers Kristiansand - Ferencvaroš 28:24

FOTO: EPA/Tibor Illyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!