Nogomet

U nevjerojatnom raspletu sezone Antwerpen osvojio naslov prvaka Belgije nakon 66 godina

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 04.06.2023.
U nevjerojatnom raspletu sezone Antwerpen osvojio naslov prvaka Belgije nakon 66 godina

Nogometaši Antwerpena osvojili su peti naslov prvaka Belgije, a prvi nakon 1957. godine. U dramatičnom finalu sezone bili su bolji od Union St. Gilloisea i Genka, a naslov im je donio pogodak duboko u sudačkoj nadoknadi...

Krajnje dramatičan bio je kraj belgijskog nogometnog prvenstva gdje su tri momčadi jurile naslov prvaka, a na kraju je najviše sreće imao Antwerpen koji je postao prvak Belgije po peti put u povijesti, prvi put nakon sezone 1956./57.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prije posljednjeg kola Lige za prvaka tri su momčadi imale šanse postati prvakom, Union St. Gilloise, Antwerpen i Genk. U najboljoj poziciji je bio St. Gilloise jer je igrao domaću utakmicu protiv Club Bruggea koji nije mogao naprijed sa svog četvrtog mjesta.

I imao je Union St. Gilloise vodstvo 1-0 sve do 89. minute kada je na tom susretu krenuo nevjerojatan obrat koji je okončan pobjedom Club Bruggea od 3:1.

S obzirom na takav rezultat, šanse su se otvarale Genku i Antwerpenu koji su igrali međusobno. Genku je za naslov prvaka trebala pobjeda, a Antwerpenu bod. Genk je vodio 2:1 do 94. minute, a tada je Antwerpen došao do zlatnog pogotka vrijednog naslova prvaka. Zabio ga je 34-godišnji, donedavni belgijski reprezentativac, Toby Alderweireld.

Ukratko, u 89. minuti prvak je bio Union St. Gilloise, u 91. Genk, a u 94. Antwerpen. Na kraju je Antwerpen skupio 47 bodova, bod više od spomenutog dvojca. Kao drugi će Genk u kvalifikacije za Ligu prvaka, dok je Union St. Gilloise pao na treću poziciju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!