Tenis

Održan ždrijeb WTA turnira u Makarskoj, četiri Hrvatice saznale protivnice

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 05.06.2023.
Održan ždrijeb WTA turnira u Makarskoj, četiri Hrvatice saznale protivnice

U Makarskoj je ždrijebom službeno započeo WTA Makarska Open hosted by Valamar, izvučeni su parovi prvog kola, podršku dali župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i gradonačelnik Makarske Zoran Paunović...

Nakon što se godinama WTA turnir održavao u Bolu na Braču, posljednje dvije godine turnir je svoje mjesto pod suncem našao u Makarskoj. Jedan od dva WTA turnira u ovom dijelu Europe ponovno je privukao tenisku elitu, a Hrvatska će u glavnom ždrijebu imati minimalno četiri predstavnice, to su: Petra Marčinko, Ana Konjuh, Antonia Ružić i Tena Lukas.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tena Lukas igrat će protiv Šveđanke Rebecce Petersson, Petra Marčinko protiv Francuskinje Diane Parry, Antonia Ružić protiv Talijanke Jasmine Paolini, a Ana Konjuh igra protiv Čehinje Sare Bejlek.

Jedna od najvećih zvijezda turnira Francuskinja Kristina Mladenović na startu igra protiv Ukrajinke Kateryne Baindl.

Na izvlačenju ždrijeba podršku podršku turniru dao je Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije.

"Splitsko-dalmatinska županija snažno podržava sportske manifestacije među kojima i WTA Makarska Open, turnir koji u svijet šalje pozitivnu sliku iz srca Dalmacije. Vrhunske sportske manifestacije poput ove snažno promoviraju destinaciju, utječu na rast turističkih rezultata i brendiraju Dalmaciju kao atraktivno sportsko odredište. Organizatorima želim još jedan uspješan turnir i siguran sam da odličnu atmosferu po kojoj je WTA Makarska Open poznat neće pokvariti ni najava kišnog vremena", izjavio je župan.

Gradonačelnik Makarske Zoran Paunović istaknuo je kako grad pod Biokovom ima dugogodišnju sportsku tradiciju i već se prošle godine predstavio kao izvrstan domaćin i partner WTA turniru.

"Ove godine smo također pripremili vrhunski program namijenjen svim uzrastima u sklopu WTA City događanja pa sve posjetitelje Makarske, od 5. do 11. lipnja, uz vrhunski sportski spektakl očekuje i odlična zabava. WTA Makarska Open je globalno prepoznatljiv događaj i predstavlja značajan iskorak prema osnaživanju imidža Makarske, ne samo kao poželjne turističke, već i sportske destinacije", rekao je gradonačelnik i pozvao sve ljubitelje sporta i zabave da budu dio WTA priče.

Direktor turnira Feliks Lukas istaknuo je kako će ovo biti sjajan turnir, a nije krio zadovoljstvo činjenicom da i će ove godine u Makarskoj nastupiti puno hrvatskih predstavnica u glavnom ždrijebu.

"Moja velika želja je da u finalu imamo Hrvaticu, pa neka bolja pobijedi", poručio je Lukas.

Foto: Kevin Clément

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!