Nogomet

Nenad Bjelica s Trabzonsporom želi sezonu zaključiti pobjedom

Petar Jenjić • utorak, 06.06.2023.
Nenad Bjelica s Trabzonsporom želi sezonu zaključiti pobjedom
Foto: EPA

Pred Trabzonsporom Nenada Bjelice posljednja je prvenstvena utakmica sezone. U borbi za peto mjesto njegova momčad gostuje kod Bašakšehira koji nekoliko dana kasnije čeka i dvoboj u finalu turskog Kupa...

Nakon Liga petica, svom kraju dolaze i druge lige, a sutra će svoju posljednju utakmicu sezone, onu 38. kola Superlige, odigrati istanbulski Bašakšehir i Trabzonspor, u dvoboju koji osim prestiža i nema prevelikog značaja.

Igraj na Bašakšehir - Trabzonspor na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bašakšehir je prošle sezone završio na četvrtom mjestu i izborio Konferencijsku ligu. Tu je prošao grupu, ali je kasnije ispao od Genta. Ove sezone to se neće dogoditi, s obzirom na to da su na petom mjestu s 59 bodova, sedam manje od Adane Demirspora.

Ipak, sezonu mogu zaključiti u pozitivnom tonu jer ih sljedeći tjedan čeka finale Kupa protiv Fenerbahčea čime bi izborili Europu. Do sada su dva puta igrali finala i upisali dva poraza. U današnji dvoboj ući će na krilima dvije uzastopne pobjede, protiv Gaziantepa i Adane Demirspora.

Ispred današnjeg protivnika imaju dva boda prednosti te će pobjedom ili remijem potvrditi svoju petu poziciju. Zbog toga je jasno da će Trabzonspor trebati napasti. Prošlogodišnji osvajač naslova ne može pasti niže, ali definitivno će sezonu željeti zaključiti u pozitivnom tonu.

Nenad Bjelica u travnju je preuzeo momčad i klub je pod njegovim vodstvom u prve četiri utakmice upisao tek jednu pobjedu i tri poraza. Međutim, nakon toga su uslijedile tri pobjede, 4:1, 4:2 i 5:1, a Trabzonspor je tako po prvi puta u povijesti Superlige zabio četiri ili više golova na tri utakmice zaredom.

Hrvatski trener, koji je s klubom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, postao je prvi trener momčadi nakon Hansa-Oetera Briegela koji je na početku svog mandata na klupi pobijedio u prve tri uzastopne domaće utakmice u nacionalnom prvenstvu. To se dogodilo zadnji put prije 21 godinu.

Ono što moramo izdvojiti jesu problemi s ozljedama kod obje momčadi. I jedan i drugi trener muku muče sa zdravstvenim biletnom pa će tako domaćin imati pet igrača van kadra, a gost čak šest nogometaša na koje neće moći računati.

Što su rekli

Nenad Bjelica, trener Trabzonspora: "Na prvom treningu prije utakmice sa Sivassporom vidio sam stvari koje mi se nisu svidjele, moramo uvesti nova pravila. Sada mogu reći da smo razgovorom s igračima i prenošenjem naših ideja dosegli dobru razinu. Momčad je voljna trčati, raditi i boriti se. Imat ćemo i dobra i loša razdoblja, ali sve u svemu, postoji momčad koja postaje sve bolja. Gledajući zadnja tri tjedna želimo nadmašiti taj zamah koji smo stvorili."

Emre Belözoglu, trener Bašakšehira: "I jedna i druga ekipa su dobre, važne momčadi u ligi. Naš protivnik je vrlo jak, mislim da ima vrlo vrijednog i dobrog trenera na čelu. U sljedećem periodu očekujemo da ćemo vratiti dva turska igrača u turski nogomet."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion "Fatih Terim", Istanbul, 19:00

Sudac: Bahattin Simsek

Nedostaju

Bašakšehir: Aleksić, Tekdemir, Ie, Okaka, Szysz (ozljede) Karzev pod upitnikom

Trabzonspor: Bartra, Maxi Gomez, Cakir, Gbamin, Yazici, Denswil (ozljede)

Zadnji susret

U prvom međusobnom dvoboju ove sezone Trabzonspor je pred svojim navijačima početkom godine minimalno slavio. Pogodak vrijedan tri boda zabio je Anastasios Bakasetas u 21. minuti.

Prognoza

Trabzonspor ne briljira ove sezone kada su u pitanju gostujuće utakmice, ali kada uzmemo u obzir Bašakšehirovu usmjerenost na finale Kupa, mogli bi Igraj na Bašakšehir - Trabzonspor na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno) ipak ugrabiti sva tri boda.

FOTO: EPA/MICHAEL BUHOLZER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!