Tenis

Sabalenka preko Svitoline do polufinala Roland-Garrosa, poznat prvi par

Branimir Korać, HINA • utorak, 06.06.2023.
Sabalenka preko Svitoline do polufinala Roland-Garrosa, poznat prvi par
Foto: EPA

Poznat je prvi polufinalni par ženskog dijela ždrijeba Roland-Garrosa. Arina Sabalenka borit će se za finale protiv Karoline Muchove...

Bjeloruska tenisačica Arina Sabalenka, inače druga igračica na svijetu, plasirala se u polufinale Roland Garrosa nakon pobjede 6:4, 6:4 protiv Ukrajinke Eline Svitoline.

Igraj na mečeve Roland-Garrosa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Time je 25-godišnja Sabalenka dodatno potvrdila svoj najbolji rezultat u karijeri na pariškom Grand Slam turniru, a u lovu je na drugu titulu na četiri najveća turnira nakon što je početkom ove godine slavila na Australian Openu.

U prvom setu meča nije bilo break gemova do 4:4 kada je Sabalenka oduzela servis suparnici i potom odservirala za 6:4. Drugi set je Svitolina otvorila vodstvom 2:0, ali u tom trenutku opet su žestoki udarci Sabalenke postali precizni i odgovor na njih nije imala ukrajinska tenisačica.

Sabalenka je nanizala četiri gema, povela 4:2 i potom sačuvala prednost do kraja meča i prolaska u polufinale.

U preostala dva četvrtfinala igraju Swiatek protiv Gauff te Jabeur protiv Haddad Maije. Ti su mečevi na rasporedu u srijedu.

U središtu pozornosti utorka u Parizu su dva četvrtfinalna dvoboja tenisača, Novak Đoković igra protiv Karena Hačanova, a Carlos Alcaraz protiv Stefanosa Tsitsipasa.

Roland Garros, četvrtfinale tenisačica:
Arina Sabalenka (2) - Elina Svitolina (Ukrajina) 6:4, 6:4
Karolina Muchova (Češka) - Anastasija Pavljučenkova (-) 7:5, 6:2

FOTO: EPA/TERESA SUAREZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!