Košarka

Dražen je otišao prije 30 godina, a kao da je bilo jučer

Branimir Korać • srijeda, 07.06.2023.
Dražen je otišao prije 30 godina, a kao da je bilo jučer
Foto: Pixsell

Prošlo je 30 godina, a kao da je bilo jučer. Prije 30 godina poginuo je Dražen Petrović, jedan od najvećih europskih košarkaša svih vremena.

Traumatični događaji i oni najljepši trenuci ostaju u sjećaju cijeli život. Ljudski um je takav, što je dojam jači, to ostaje jače utisnuto u sjećanju.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Svi znamo gdje smo bili i što smo radili u trenutku kada je Goran napokon realizirao meč loptu protiv Raftera. Svi se sjećamo kao da je jučer bilo Šukerovog loba preko Schmeichela, svakog pogotka sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj, dočeka srebrnih Vatrenih...

Svi se sjećamo i tog 7. lipnja 1993. godine, tog trenutka kada je stigla vijest - Dražen je poginuo.

Draženovim odlaskom izgubili smo svi. Hrvatska košarka izgubila je vođu kakav se jednom rađa, mlađim generacijama ostale su snimke i usmena i pisana predaja o njegovoj ostavštini.

Hrabro je tvrditi da bi hrvatska košarka danas bila bolja da je Dražen živ, nikada nećemo saznati kako bi bilo da nije sjeo u taj golf tog kobnog dana.

Dražen je bio neviđeni radnik, savršeni primjer da se ne može sve na talent nego da taj talent mora imati potporu napornog i teškog rada. Koliko bi još dao hrvatskoj košarci na terenu? Koliko bi joj dao u stručnom smislu nakon završetka karijere?

Što više reći, a da nije rečeno i ispričati, a da nije ispričano? Draženovu priču zna cijeli svijet. Ostavio nam je more lijepih uspomena i jednu traumatičnu.

Uvijek ćemo ga se sjećati i to ne samo 7. lipnja jer je bio jedan i neponovljivi. Košarkaški Mozart, Dražen, Kapetan.

FOTO: Robert Anić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!