Tenis

Lukas u sat vremena protiv sedme nositeljice ostala bez drugog kola turnira u Makarskoj

Krešimir Milić • srijeda, 07.06.2023.
Lukas u sat vremena protiv sedme nositeljice ostala bez drugog kola turnira u Makarskoj
Foto: Pixsell

Samo jedan gem osvojila je hrvatska tenisačica protiv švedske predstavnice. Sedma nositeljica turnira glatko je slavila 2:0 u setovima…

Slab otpor na drugoj strani mreže osjetila je 87. tenisačica svijeta u meču prvog kola WTA turnira u Makarskoj protiv Tene Lukas. Hrvatska tenisačica u sat i pet minuta igre osvojila je tek jedan gem.

Igraj na mečeve turnira u Makarskoj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bolja je i uvjerljiva bila Šveđanka Rebecca Peterson slavljem 2:0 u setovima rezultatom 6:0, 6:1.

Uzela je tri servisa u prvom setu, a najveći otpor imala je od Lukas kod servisa za 4:0 kad je bilo najviše izmjena vodstva. Peterson je uzela taj gem nakon druge break lopte, a slično je bilo i kod servisa Lukas pri rezultatu 5:0 kad je Peterson nakon dvije set lopte povela 1:0.

Za razliku od prvog seta u drugom je Lukas uspjela osvojiti gem i to glatko pri svom servisu kod za rezultat 5:1. Pružila je otpor i kod 3:0 u drugom setu, a i kod zadnjeg gema u kojem je Šveđanka slavila tek nakon treće meč lopte.

Sedmu nositeljicu turnira u drugom kolu čeka još jedna hrvatska predstavnica Ana Konjuh. 173. tenisačica svijeta u prvom kolu je bila bolja 182. Čehinje Sare Bejlek sa 6:4, 6:2.

WTA Makarska, prvo kolo:
Rebecca Peterson - Tena Lukas 6:0, 6:1

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!