Nogomet

Kovačić o Livajinoj odluci: 'Nisam znao da odlazi, bio je to šok za sve nas'

Mihaela Bradovski • srijeda, 07.06.2023.
Kovačić o Livajinoj odluci: 'Nisam znao da odlazi, bio je to šok za sve nas'
Foto: Pixsell

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za polufinale Lige nacija i dvoboj protiv Nizozemske. Atmosferu je narušio incident i vrijeđanje prema Marku Livaji na treningu u ponedjeljak, ali Mateo Kovačić vjeruje da će Hrvatska biti u pravom izdanju do Nizozemske...

Odmah na početku konferencije za medije Mateo Kovačić prokomentirao je incident koji je bacio mrlju na pripreme Hrvatske za završnicu Lige nacija.

Igraj na Nizozemska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Tužno je da pričamo o ovakvoj temi prije utakmice protiv Nizozemske. Situacija je bila dosta ružna, ružne riječi upućene su sa strane navijača, nisam mogao vjerovati da se to događa jer je puno djece bilo okolo. Granice trebaju postojati za sve, navijače i nas igrače. Previše komentirati neću, fokus je na našoj utakmici, moramo biti spremni za to."

Kovačić kaže kako su igrači ostali iznenađeni odlukom Livaje da napusti tabor reprezentacije.

"Nije mi rekao da će otići, ne bih se ponavljao, ružna ponašanja se ne bi trebala događati. Reprezentacija je iznad svega, ali kod nas se nerijetko događaju takve stvari. Nisam znao da odlazi, bio je to šok za sve nas, ali reprezentacija se uvijek dizala i uvije smo na kraju igrali svim srcem."

Kovačić je prokomentirao i svoju situaciju u klubu, vrlo je izgledno da će napustiti Chelsea ovog ljeta.

"Još imam godinu dana ugovor s Chelseajem, sezona je bila loša, ali sve ide prema tome da nakon pet godina promijenim sredinu. No, ugovor je još aktualan i vidjet ćemo što će se dogoditi."

Završnica Lige nacija je vrlo težak i zahtjevan turnir.

"Teško je uopće doći do Final Foura, imam osjećaj da se misli da ćemo lako osvojiti ovaj trofej, ali to su strašno teške utakmice. Probat ćemo dobiti Nizozemce i izboriti finale."

Nizozemska je protivnik u polufinalu, reprezentacija koja je domaćin završnice.

"Dosta dobra reprezentacija, čim su tu gdje jesu znači da su zasluženo tu. Bit će teška borba, ali uvijek smo u teškim utakmicama bili najbolji. Obrana najjači dio Nizozemske? Sigurno da su jako dobri, izvrsni su tu igracči, vezni red je također odličan. Talentirani su, neće nam biti lako, ali smo dobra momčad i bit će dobra utakmica za koju ćemo biti spremni."

Prokomentirao je Mateo i Manchester City je koje njegov izgledni novi klub.

"City je vrhunska ekipa, zasluženo je u finalu Lige prvaka, ljeto je dugo, ne znam što će se dogoditi. U Chelseaju mi je bilo sjajno, obožavam grad i navijače Chelseaja, ali vidjet ćemo."

Kovačić je imao probčlema s ozljedom u završnici sezone, ali bit će spreman.

"Imao sam malih problema s koljenom, ali zadnjih tjedan dana sam u punom treningu. Imat ćemo dovoljno treninga da se spremimo za što bolje izdanje protiv Nizozemske. Dat ćemo sve od sebe za dobiti Nizozemsku, kada smo fizički dobri, onda smo opasni..."

Na kraju konferencije za medije glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Tomislav Pacak odgovarao je na pitanja vezana uz Marka Livaju, istaknuo je kako je jedino službeno mišljenje ono marka Livaje u izjavi koja je objavljena na stranici Saveza, a da je Savez pružio podršku Livaji i osudio ispad huligana s tribina. Isto je istaknuo kako že navedeni navijači dobiti zabranu dolaska na utakmice reprezentacije i da je policija već pokrenula istragu.

FOTO: Nel Pavletić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!