Tenis

Zverev postaje pretplatnik na polufinale Roland-Garrosa

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 07.06.2023.
Zverev postaje pretplatnik na polufinale Roland-Garrosa
Foto: EPA

Polufinale Roland-Garrosa, treću godinu zaredom, izborio je Alexander Zverev. Njemački tenisač u četvrtfinalu je u četiri seta bio bolji od Tomasa Etcheverryja...

Njemački tenisač Alexander Zverev i ove će godine igrati u polufinalu Roland Garrosa. U četvrtfinalnom dvoboju 22. nositelj je sa 6:4, 3:6, 6:3, 6:4 pobijedio Argentinca Tomasa Etcheverryja nakon tri sata i 25 minuta igre.

Igraj na Roland-Garros (m) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Polufinale na pariškoj zemlji Zverev je igrao 2021. i 2022. godine, ali još nikada nije bio u finalu Roland Garrosa. Na tom putu mu još samo stoji pobjednik meča Norvežanina Caspera Ruuda i Danca Holgera Runea koji će svoj četvrtfinalni susret odigrati kasnije tijekom srijede.

Jedino Grand Slam finale Zverev je odigrao na US Openu 2020. godine kada je poražen od Dominica Thiema, premda je Nijemac imao 2-0 u setovima.

Argentinac Etcheverry nije bio lagan zalogaj za Zvereva. U četvrtom setu se činilo kako bi meč mogao otići u peti jer je Argentinac izgledao bolje i svježije. No, kod 3:3 u četvrtom setu Zverev je napravio ključni break i prednost do kraja više nije ispustio. Argentinac je kod 3:4 u tom setu propustio dvije break lopte.

Dan ranije su međusobni polufinalni meč osigurali prvi i treći nositelj, Španjolac Carlos Alcaraz i Srbin Novak Đoković.

Roland-Garros, četvrtfinale:
Alexander Zverev - Tomas Etcheverry 6:4, 3:6, 6:3, 6:4

FOTO: EPA/FABIO FRUSTACI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!