Nogomet

Musa: 'Nizozemska je kvalitetna, igra kod kuće i bit će motivirana, ali nemamo se čega bojati'

Branimir Korać • četvrtak, 08.06.2023.
Musa: 'Nizozemska je kvalitetna, igra kod kuće i bit će motivirana, ali nemamo se čega bojati'
Foto: FaH

Jedan od onih koji konkuriraju za minutažu na završnici Lige nacija nakon odlaska Marka Livaje, je Petar Musa. Musa vjeruje kako Hrvatska ima dobre šanse na završnici...

Dosad je upisao dva nastupa u dresu reprezentacije i to oba s klupe. Na ulogu džokera je naviknuo jer mu je ista takva i u klubu.

Igraj na Nizozemska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nisam razmišljao hoću li biti u ulozi džokera s klupe ili igrati od prve minute. Trener je taj koji odlučuje, ja dobro radim i spreman sam. U klubu sam dobro koristio minutažu, svaki trenutak na terenu sam maksimalno odradio. Zadovoljan sam", kaže Musa za Sportske novosti.

Što se tiče Benfice, ostaje u klubu. Zadovoljan je u Lisabonu i što se njega tiče ne bi mijenjao sredinu.

"Ostajem u Benfici, točnije volio bih ostati. Osvojili smo naslov prvaka, ovo mi je prva sezona u ovom klubu. Četiri godine Benfica je bila bez naslova prvaka, promijenio se trener, došlo je dosta novih igrača, ali ispunili smo ciljeve i žalimo tek za Ligom prvaka. Pripreme kreću 5. srpnja i nadam se da ću imati veću minutažu. Svi krećemo od nule, na meni je da radim, ne trebam se bojati, napredovao sam kao igrač."

Musina Benfica ispala je od Intera iz Lige prvaka, a hrvatski reprezentativac smatra kako Inter nije bez šanse u finalu protiv Cityja.

"City dominira i svi ga favoriziraju, ali nikad se ne zna, igra se samo jedna utakmica. Manchester je favorit, ali Inter je iskusna momčad koja će se dobro pripremiti."

Musa je u reprezentaciji debitirao u Splitu protiv Walesa, a sada ga čeka završnica Lige nacija.

"Bio sam sretan što sam dobio ponovno pozivnicu. Sam plasman na Final Four je velika stvar, ali ako možemo više od toga, zašto ne. Nizozemska je kvalitetna, igra kod kuće i bit će motivirana, ali nemamo se čega bojati, imamo i mi sjajne igrače. Mislim da smo favoriti zbog kvalitete koju posjedujemo, možemo pobijediti i izboriti finale."

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!