Ostali sportovi

Poreč još jednom domaćin UniSport Finalsa, dijele se titule u 12 sportova

Sportnet, Branimir Korać • petak, 09.06.2023.
Poreč još jednom domaćin UniSport Finalsa, dijele se titule u 12 sportova

Uz nasmiješena lica preko tisuću studentica i studenata okupanih zrakama zalazećeg sunca, na vanjskom bazenu hotela Delfin u Poreču, svečano je otvoren UniSport Finals 2023...

Rekordan po broju sudionika i sportova, čak 17 ekipa s hrvatskih visokih učilišta, u dva natjecateljska dana i 12 sportova, okrunit će akademsku godinu na najljepši način. Ceremoniju otvaranja uveličali su gosti iz javnog života Republike Hrvatske predvođeni Željkom Jovanovićem, izaslanikom Predsjednika Republike Hrvatske i Josipom Pavićem, državnim tajnikom u Ministarstvu turizma i sporta, ujedno i izaslanikom Predsjednika Vlade RH.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izniman prizor bio je vidjeti predstavnike sveučilišne zajednice, rektore, dekane i ostale članove brojnih udruženja iz sportskog akademskog života. Sve prisutne pozdravio je i Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča, grada koji već drugu godinu zaredom okuplja studente, sport & akademsku zajednicu.

Čarobnu kulisu u Poreču stvorila je studentska populacija uz neprestanu međusobnu podršku i zajedništvo. Predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza, Haris Pavletić u ime organizatora je istaknuo: "Srce mi je stvarno puno, pogotovo kad vidim ovdje sve ove mlade ljude. Brojevi su ogromni ove godine: 1200 studenata, 12 sportova i to sve nas koji radimo u akademskom sportu ispunjava srećom i veseljem. Naš tim je velik, jak, imamo dosta volontera kojima i ovom prilikom zahvaljujem na svemu što daju za akademski sport i za naše događaje. Svake godine nastojimo biti što bolji."

Najveća studentska sportska manifestacija u Lijepoj našoj, ali i šire, okupila je preko 1200 vrijednih studenata sportaša, od kojih jedan dio čine nositelji igre u elitnim hrvatskim ligama. To je najbolji pokazatelj vrijednosti i važnosti akademskog sporta koji iz godine u godinu širi vidike pa ćemo tako ove godine, po prvi put uživati u utakmicama nogometašica i nogometaša. Po već dobro poznatom rasporedu Finalsa, petak (9. lipnja) rezerviran je za polufinalne borbe, dok nas u subotu (10. lipnja) očekuju finalni susreti te podjela odličja i prestižnih titula nacionalnih prvaka u 12 sportova – rukometu, košarci, odbojci, futsalu, nogometu, tenisu, stolnom tenisu, badmintonu, košarci 3×3, odbojci na pijesku, šahu i e-sportu.

Premijerno je organizirana i konferencija "4 Healthy Academic Society", čiji kolaž se sastoji od zanimljivih predavanja stručnjaka iz cijelog svijeta, koji će podijeliti svoja znanja i istraživanja na temu dualnih karijera, zdravlja, tjelesnog odgoja i tjelesne aktivnosti studenata na sveučilišnoj razini.

I kao podsjetnik na kraju, petak i subota rezervirani su za sportska nadmetanja, ali i za stvaranje nezaboravnih uspomena svakog studentskog života. Sve događaje iz Poreča pratite putem livestreama na YouTube kanalu Unisport TV ili aplikacije UniSport Digital, a ako se pitate kako doći do svih tih poveznica, odgovor je https://linktr.ee/unisporth.

FOTO: Unisport HR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!