Rukomet

Potvrđeno: Ivica Obrvan novi je trener rukometašica Podravke Vegete

Mihaela Bradovski • petak, 09.06.2023.
Potvrđeno: Ivica Obrvan novi je trener rukometašica Podravke Vegete
Foto: Daniel Kasap/HINA

Ivica Obrvan ima novi angažman. Hrvatski stručnjak po prvi put će se okušati u ulozi trenera ženske ekipe nakon što je postigao dogovor i potpisao ugovor s Podravkom Vegetom...

Nakon što je tijekom sezone ostao bez ugovora u PPD Zagrebu, Ivica Obrvan sve do danas bio je bez angažmana. Njegovo ime spominjalo se uz neke klubove i reprezentacije, između ostalih i Hrvatsku, ali ništa nije izrealizirano.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U idućoj sezoni čeka ga nova avantura, prvi put vodit će žensku ekipu i to s ciljem da vrati rukometašice Podravke Vegete na vrh hrvatskog rukometa.

"Ja sam prije svega trener, profesionalac i moj posao je rukomet. Pojavio se interes kluba koji itekako puno znači u ženskom rukometu te je najtrofejniji rukometni klub u Hrvatskoj s prilično dugom, ako ne i među najdužom tradicijom u europskim natjecanjima. Kroz razgovore smo vidjeli da nam se interesi na neki način preklapaju", rekao je Obrvan za Podravkinu stranicu nakon potpisa ugovora.

Cilj je jasan, a to je titula prvakinja Hrvatske.

"Proteklo sam razdoblje otkad smo započeli pregovore dosta pratio i gledao ženski rukomet jer sam bio slobodan od klupskih angažmana. Cilj zasigurno jest vratiti titulu prvaka u Koprivnicu te osvojiti Kup. Kvaliteta postoji, bez sumnje, ogromna tradicija i vjerujem da ove ciljeve možemo ispuniti, a pritom ne želim nikog podcijeniti.".

Rukometašice Podravke mogu očekivati puno rada, a sve će igračice dobiti priliku pokazati se na pripremama.

"Zahtjevan sam trener kako prema samome sebi tako i prema igračicama i općenito ljudima oko sebe. Gledajući ekipu po imenima, ovo je ekipa koja ima talenata, mladih igračica, ali i potencijal za razvijanje i napredak. U ovom trenutku mislim da imamo sve što nam treba. Otišla je Stelmah s pozicije pivota, ali zasad tu poziciju nismo nadograđivali. Dat ću u pripremnom razdoblju priliku svima i vidjet ćemo kroz treniranje i zahtjeve koji nam slijede jesu li potrebne još neke intervencije u smislu igračkog kadra."

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!