Nogomet

Calhanoglu: 'Nadam se da ću podignuti trofej Lige prvaka u Turskoj'

Krešimir Milić • petak, 09.06.2023.
Calhanoglu: 'Nadam se da ću podignuti trofej Lige prvaka u Turskoj'
Foto: EPA

Veznjak Intera najavio je finalni dvoboj s Manchester Cityjem. Utakmica se igra u Istanbulu, a on bi mogao imati veliku podršku s tribina…

Turski reprezentativac Hakan Calhanoglu igrat će za Inter sutra od 21 sat u finalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja. U Istanbulu neće izostati podrške za njega, a veznjak je najavio susret protiv Cityja.

Igraj na Manchester City - Inter na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Misli da imaju svoju priliku sutra, a i da bi on mogao biti strijelac.

"Zašto ne? Pokušat ćemo, ali očito će i oni biti spremni. Znate bolje od mene da Pep jako dobro analizira protivničku momčad. Nadam se da ću zabiti, ali bitna je pobjeda."

Bit će peti Turčin u finalu Lige prvaka, a otkrio je što to znači za njega.

"Prije svega, sretan sam i ponosan što igram ovo finale u svojoj zemlji. Siguran sam da će me podržati i nadam se da ću moći podići ovaj trofej u Turskoj. Znamo da neće biti lako, City je vrlo jak, ali uložit ćemo srce u to."

Pitali su ga novinari tko će biti sutra ključan za pobjedu.

"Analizirali smo, proučavali naše suparnike, važno je razumjeti kako igraju. Pokazat ćemo našu snagu, našu kvalitetu: ne trebamo se bojati, oni su jako dobri u obje faze igre i još nam treba da im pokažemo od čega smo napravljeni. Uvijek smo dobro igrali u Ligi prvaka."

Bilo je pitanja i očekuje li podršku neutralne turske javnosti s obzirom da on nastupa za Inter.

"Mislim da će to biti vrlo posebna utakmica za mene, igranje u Istanbulu bit će druga stvar. Želim dati sve od sebe, svi ćemo to učiniti sutra na terenu. Znam da je narod Turske uz mene, s druge strane je Ilkay kojeg dobro poznajemo. Druga je stvar što ja igram za Tursku, on za Njemačku: za naše bi ljude bilo važno da pobijedim, ja sam jedini turski igrač u izboru", zaključio je.

FOTO: EPA/MATTEO BAZZI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!