Nogomet

Guardiola: 'Liga prvaka je san, a i opsesija je dobra riječ'

Krešimir Milić • petak, 09.06.2023.
Guardiola: 'Liga prvaka je san, a i opsesija je dobra riječ'
Foto: EPA

Trener Manchester Cityja najavio je finale Lige prvaka. Liga prvaka za Guardiolu je sa Cityjem još uvijek nedosanjani san…

Sve je spremno za finale Lige prvaka u Istanbulu. Sutra od 21 sat sučelit će se Manchester City i Inter Milan, a momčadi Pepa Guardiole da na teret se stavlja status izrazitih favorita.

Igraj na Manchester City - Inter na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Guardioli je Liga prvaka sa Cityjem još uvijek nedosanjani san.

"To je san. Uvijek je san osvajati trofeje. Riječ opsjednutost također je pozitivna riječ, ali očito je za nas san", rekao je Guardiola pa dodao:

"Ne mogu kontrolirati što ljudi govore ili misle. Sve će ovisiti o nama i o Interu. Pobjednik će biti najjača momčad: ako podignu kup, Inter će biti veći od Cityja. Računa se samo igra."

Smatra da ima puno ključeva za dobiti utakmicu.

"Ima ih mnogo. Inter je momčad koja se koristi ne samo za obranu. Postoji uvjerenje da talijanske momčadi znaju samo kako se braniti, ali Inter može učiniti mnogo drugih stvari. Acerbi, Darmian, Bastoni i Onana vrlo su učinkoviti u ponovnom pokretanju momčadi, a svi napadači od Lautara do Corree znaju biti opasni. Inter ima sposobnost zadržati loptu i završiti, znaju napadati s centra i s bokova. Pokušat ćemo se obraniti što bolje."

Haaland je rušio ove sezone brojne rekorde, ali znao je i promašiti izgledne prilike.

"Nisam ovdje da raspravljam o njegovoj sposobnosti pretvaranja xG u golove. Sutra će biti spreman pomoći nam da osvojimo Ligu prvaka."

Prije dvije godine izgubili su finale od Chelseaja.

"Želio bih vam reći mnogo stvari. Da smo naučili lekciju, ali ne znam što bih rekao. Različite su momčadi, različiti igrači, različite godine. Nismo uspjeli pobijediti Chelsea. Imamo plan za sutra, imamo ideju, ali onda moramo vidjeti što će reći teren. Spremni smo i pokušat ćemo."

Na taktičkoj razini, koliko se mijenja suočiti se s momčadi koja igra s dva napadača?

"Puno se mijenja, kao i igrati s četiri ili pet u obrani. Morat ćemo dobro upravljati tranzicijama."

Govorio je i o Lautaru.

"Kako igra zadnjih tjedana, što da kažem? On je svjetski prvak, poseban je igrač, zna voditi loptu, zna biti opasan u šesnaestercu. Govorimo o napadaču momčadi koja će igrati u finalu Lige prvaka."

Otkrio je i tko bi mogao biti ključni igrač Intera sutra.

"Način na koji igraju, Onana je temeljan. Bastoni je izuzetan u onome što radi, pomaže da se uspostavi bolja veza s napadačima. Morat ćemo se pokušati braniti na najbolji mogući način i kada budemo imali loptu, napadati stvarajući probleme momčadi."

FOTO: EPA/ANDREW YATES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!