Ostali sportovi

Nema stajanja za hrvatske borce, osvojene dvije medalje na Grand Prixu!

HINA, Petar Jenjić • petak, 09.06.2023.
Nema stajanja za hrvatske borce, osvojene dvije medalje na Grand Prixu!

Stigle su nove medalje za hrvatski taekwondo. Na Grand Prixu u Rimu brončana odličja osvojili su Marko Golubić i Ivan Šapina...

Hrvatski taekwondo borci samo četiri dana od završetka Svjetskog seniorskog prvenstva nastupaju na prvom ovogodišnjem Grand Prix turniru u Rimu gdje su prvog dana osvojili dvije medalje.

Svjetski prvak Marko Golubić iz TK Metalca je u kategoriji do 68 kilograma osvojio brončanu medalju, a osvajač srebrne medalje u Bakuu Ivan Šapina iz TK Marjan medalju istog sjaja u kategoriji iznad 80 kilograma.

Golubić je na putu do bronce svladao u prvom kolu Koreanca Ho-Jun Jina, zatim Francuza Thea Luciea pa Jordanca Zaida Kareema, a u polufinalu je predao Uzbekistancu Ulugbeku Rašitovu zbog ozljede

Šapina je u prvom kolu pobijedio Ukrajinca Vladislava Bondara, u drugom kolu je slavio bez borbe protiv klupskog kolege Paška Božića, u četvrtfinalu je svladao Amerikanca Jonathana Healyja, a u polufinalu je izgubio od Uzbekistanca Nikite Rafaloviča.

Drugog dana turnira u Rimu nastupaju Nika Klepac uz kategoriji do 67 kilograma, Matea Jelić u kategoriji iznad 67 kilograma i u muškoj konkurenciji Josip Teskera u kategoriji do 58 kilograma.

Foto: Dalstaekwondo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!