Tenis

Ruud lakoćom odradio meč protiv Zvereva, okršaj s Đokovićem u finalu

HINA, Petar Jenjić • petak, 09.06.2023.
Ruud lakoćom odradio meč protiv Zvereva, okršaj s Đokovićem u finalu
Foto: EPA

Casper Ruud nije imao prevelikih problema u polufinalu Roland-Garrosa. Norvežanin je u tri seta, nakon nešto više od dva sata igre, bio bolji od Alexandera Zvereva...

Četvrti tenisač svijeta, Norvežanin Casper Ruud, kvalificirao se u svoje drugo finale zaredom na Roland-Garrosu pobijedivši u polufinalu 27. igrača svijeta Nijemca Alexandera Zvereva s 6:3, 6:4, 6:0 nakon dva sata i 11 minuta igre.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U nedjeljnom finalu Ruud će igrati protiv Novaka Đokovića, koji će nastojati postati prvi čovjek koji je osvojio 23 Grand Slam naslova. Đoković je sa 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 svladao prvog igrača svijeta Španjolca Carlosa Alcaraza, koji je imao problema s grčevima u zadnja dva seta.

U drugom polufinalnom dvoboju Ruud je u tri seta dominirao protiv visokog Nijemca i svladao ga nakon dva sata i devet minuta igre. Skandinavac od samog je početka držao sve konce igre u svojim rukama, a u posljednjem je setu podario "bicikl" blijedom Zverevu.

Ruud je u prvom kolu pobijedio Šveđanina Eliasa Ymera, u drugom kolu Talijana Giulija Zeppierija, u trećem Kineza Zhanga Zhizhena, u osmini finala Čileanca Nicolasa Jarryja, a u četvrtfinalu Danca Holgera Runea.

Norvežanin se tako po treći puta plasirao u Grand Slam finale, a drugi put zaredom će igrati veliko finale Roland Garrosa. Ruud je lani u finalu Pariza poražen od Rafaela Nadala, a sada će igrati protiv Đokovića, koji ga je svladao u sva četiri međusobna sraza.

Rolland-Garros, polufinale:
Casper Ruud - Alexander Zverev 6:3, 6:4, 6:0

FOTO: EPA/MOHAMMED BADRA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!