Košarka

Fenerbahče neće obraniti naslov, Efes izborio finale prvenstva

Petar Jenjić • petak, 09.06.2023.
Fenerbahče neće obraniti naslov, Efes izborio finale prvenstva
Foto: EPA

Košarkaši Anadolu Efesa izborili su finale Prvenstva Turske. U četvrtoj polufinalnoj utakmici svladali su na domaćem terenu Fenerbahče te sada čekaju protivnika za 16. naslov...

Nakon što je u prvoj utakmici slavio s čak 42 razlike, činilo se da bi Fenerbahče mogao riješiti Anadolu Efes i izboriti finale. Međutim, na toj je pobjedi i ostao, a Efes je večeras pred svojim navijačima stigao i do treće pobjede u seriji.

Igraj na tursko košarkaško prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Domaća momčad slavila je rezultatom 87:78 i tako slavila s ukupnih 3-1 u seriji. Ovo će joj biti ukupno 28. finale turskog prvenstva, uz koje ima 15. naslova, posljednji prije dvije sezone.

Pet minuta prije kraja Efes je imao deset koševa viška (79:69), ali sjajni Melih Mahmutoglu s tri je trice smanjio na samo 81:78. Međutim, više od toga nije išlo za Fenerbahče koji tako neće obraniti naslov.

Odličan je u pobjedničkim redovima bio Vasilije Micić s 27 poena i šest asistencija, dok je Elijah Bryant dodao 25 koševa, devet skokova i pet dodavanja. Ante Žižić nije bio u kadru momčadi.

Fenerbahče je predvodio Scottie Wilbekin s 18 koševa, dok su po 16 poena dodali Marko Gudurić i Jonathan Motley (devet skokova).

U finalu čeka boljeg iz dvoboja između Turk Telekoma i Pinar Karsiyake, a potonja ekipa trenutno ima vodstvo od 2-1 u seriji.

Super lig, polufinale:
Anadolu Efes - Fenerbahče 87:78 (3-1 u seriji)

FOTO: EPA/ANDREJ CUKIC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!