Košarka

Armani Milano pobjedom krenuo u obranu naslova prvaka Italije

Petar Jenjić • petak, 09.06.2023.
Armani Milano pobjedom krenuo u obranu naslova prvaka Italije
Foto: EPA

Košarkaši Armani Milana uspješno su krenuli u finalnu seriju talijanskog prvenstva. Na domaćem terenu, u vrlo zanimljivom dvoboju, bili su bolji od Virtus Bologne...

Nakon što je odradila posao protiv Pesara i Dinamo Sassarija u ranijim rundama, momčad Armani Milana i u finalnu seriju talijanskog prvenstva krenula je pobjednički.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na drugoj strani stoji Virtus Bologna koja do finala nije izgubila nijednu utakmicu protiv Brindisija i Tortone, ali sada je ipak pokleknula na startu borbe za naslov.

Domaćin je stigao do pobjede rezultatom 92:82 u jednoj zaista intenzivnoj utakmici, onakvoj kakvu očekujemo od dvije najbolje momčadi Italije i članovima Eurolige.

Na ulasku u posljednju četvrtinu Virtus je imao minimalno vodstvo (64:63), ali Milano je izgledao puno bolje u završnici i iskontrolirao završnicu susreta koju je obilježila međusobna razmirica, rezultiravši isključenjem Paula Bilighe.

Junak pobjedničke ekipe bio je Shabazz Napier s 22 poena, dok je Devon Hall susret zaključio s 15 koševa.

Najbolji je kod Bologne bio Marco Belinelli s 19 poena, dok je Tornike Šengelia dodao 16 koševa i šest skokova.

Sljedeća utakmica igra se 11. svibnja ponovno u Milanu, a prvak će postati momčad koja prva dođe do četiri pobjede. Milano je prošle sezone upravo porazio Virtus u finalnom dvoboju, čiju reprizu gledamo treći puta zaredom.

Lega A, finale:
Armani Milano - Virtus Bologna 92:82 (1-0 u seriji)

FOTO: EPA/Georgia Panagopoulou

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!