Košarka

Denver Nuggetsi uzeli i drugu pobjedu u Miamiju i došli na korak do titule prvaka

Branimir Korać • subota, 10.06.2023.
Denver Nuggetsi uzeli i drugu pobjedu u Miamiju i došli na korak do titule prvaka
Foto: EPA

Denver Nuggetsi imali su spreman odgovor nakon poraza u drugoj utakmici finalne serije na svom terenu. Uzvratili su dvostruko i sada imaju 3-1 u seriji...

Denver Nuggetsi napravili su i više od onog što su planirali u Miamiju. Michael Malone nakon poraza u drugoj utakmici protiv Miamija poručio je kako Nuggetsi idu na Floridu po jednu pobjedu s kojom bi vratio prednost domaćeg terena. Napravio je i više, upisao je dvije pobjede.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U četvrtoj utakmici finalne serije bio je bolji sa 108:95, a ovaj put Nikoli Jokiću i Jamalu Murrayju pridružio se i Aaron Gordon. Upravo Gordon bio je taj faktor koji je stvarao velike probleme Heatu.

S 3-1 u seriji i u najgoru ruku dvije utakmice na svom parketu u Coloradu, Denver postaje ogroman favorit u utrci za titulu. Davale su mu se veće šanse i prije finalne serije, ali sada je pred Miamijem ultratežak posao.

"Nema nam druge, moramo izaći tri puta na teren i upisati tri pobjede, jednostavno", nakon susreta je poručio Jimmy Butler. Zvuči jednostavno, a u biti je vrlo teško i komplicirano protiv ovako kvalitetnog protivnika.

"Danas je pobijedila momčad. Ne mogu nijedno ime izdvojiti, svi koji su bili na parketu dali su ogroman doprinos", istaknuo je Murray.

Miami je u posljednjoj dionici pokušao velikim naletom doći do preokreta, Denver je imao plus 13, a Heat je serijom 8:0 smanjio na 86:81 dok je Jokić morao na klupu s petom osobnom pogreškom kako bi se sačuvao za završnicu.

Denver je tricama Murraya i Jeffa Greena zaustavio taj nalet Miamija i do kraja susreta Nuggetsi su iskontrolirali rezultat te otišli do pobjede.

Kod Denvera Gordon je upisao 27 poena uz sedam skokova i šest asistencija, Nikola Jokić 23 poena uz 12 skokova, Bruce Brown dodao je 21 poen s klupe, a Murray 15 poena uz 12 asistencija.

Kod poraženih Jimmy Butler upisao je 25 poena, sedam skokova i sedam asistencija, a Bam Adebayo 20 poena uz 11 skokova.

NBA:
Miami Heat - Denver Nuggets 95:108 (1-3)

FOTO: EPA/RHONA WISE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!