Nogomet

Lider Malmö gostuje kod jedne od najneefikasnijih momčadi švedskog prvenstva

Branimir Korać • subota, 10.06.2023.
Lider Malmö gostuje kod jedne od najneefikasnijih momčadi švedskog prvenstva
Foto: EPA

U 12. kolu švedskog prvenstva Värnamo na svom travnjaku dočekuje Malmö. Malmö se nalazi na vrhu ljestvice i traži tri boda za ostanak na vrhu...

Šveđani nisu došli niti do polovice sezone, na rasporedu je ovog vikenda tek 12. kolo. Vodeći Malmö u njemu gostuje kod Värnama, momčadi koja je na 11. mjestu, ali bez obzira na pozicije na ljestvici, morat će u Malmöu biti vrlo oprezni.

Igraj na Värnamo - Malmö na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Värnamo je jedina momčad u švedskom prvenstvu koja još uvijek nije upisala nijedan remi iako joj utakmice završavaju uglavnom tijesnim rezultatom. Samo Mjallby ima manje ukupnog broja golova u susretima nego što je to kada igra Värnamo.

Domaćin je imao solidan ulazak u sezonu, ali u posljednjim susretima ipak je malo pao u formi i u zadnja četiri kola skupio je tri poraza i pobjedu. Jedinu pobjedu ostvario je s 2:0 u gostima kod Hammarbyja, a poraze su mu nanije Elfsborg, Kalmar i Sirius s tim da u ta tri susreta Värnamo nije postigao nijedan pogodak.

Protiv Malmöa morat će puno bolje iskoristiti prilike koje mu se ukažu. Trenutno u realizaciji nije najbolji, s devet postignutih pogodaka u 11 kola je treća najlošija momčad u ligi. Samo društvo s dna zabilo je manje i to posljednjeplasirani Varberg (sedam) te pretposljednji AIK Stockholm (osam).

Što se tiče Malmöa, on zasad odlično odrađuje svoj dio posla. Vodeća je momčad lige s 28 bodova iz 11 kola, upisao je devet pobjeda te ima samo po jedan remi i poraz. Nakon osam uzastopnih pobjeda na startu, zaustavio ga je Hacken s kojim je remizirao 2:2, a odmah nakon toga upisao je i prvi poraz i to s visokih 3:0 kod Elfsborga. Pobjedama se vratio u prošlom kolu kada je stradao Degerfors s 5:0.

Za razliku od Värnama koji je izrazito neefikasan, Malmö nema takvih problema. Postigao je 28 pogodaka i jedino je Hacken zabio više, njih 31. Sve to pokazuje zašto je Malmö izraziti favorit u ovom dvoboju.

Što su rekli

Kim Hellberg, trener Värnama: "O Malmöu se sve zna i ne treba previše govoriti. Vodeća momčad na ljestvici i jedna od najboljih u Švedskoj, imat ćemo jako težak posao."

Trener Malmöa Henrik Rydström: "Värnamo je dobra momčad koja igra drugačija od naših dosadašnjih protivnika. Želi dominirati u posjedu iako nije poznato i veliko ime. Dobro su vođeni i trenirani i znaju što žele kada krenu u presing. Igraju puno čovjek na čovjeka obranu, igraju agresivno, ali ne i grubo. Bit će ovo definitivno nešto novo za nas i zanima me kako ćemo reagirati."

Mjesto, vrijeme, sudac

Värnamo, Finnvedsvallen, 15:00

Sudac: Andreas Ekberg

Nedostaju

Värnamo: William Kenndal, Bernardo Vilar (ozljede)

Malmö: Emmanuel Lomotey, Anton Tinnerholm (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

Prošle sezone, u sklopu 25. prvenstvenog kola, Värnamo je gostovao kod Malmöa i remizirao bez pogodaka. Ove sezone je priča ipak ponešto drugačija i Malmö je danas bolji i opasniji.

Prognoza

Gosti su favoriti, žele na pravi način iskoristiti odlično otvaranje sezone. Sve osim njihove pobjede u ovom susretu bilo bi iznenađenje.

FOTO: EPA/HUGO DELGADO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!