Tenis

Dino Prižmić pobjednik je juniorskog Roland-Garrosa!

Branimir Korać • subota, 10.06.2023.
Dino Prižmić pobjednik je juniorskog Roland-Garrosa!
Foto: Pixsell

17-godišnji Splićanin Dino Prižmić pobjednik je juniorskog Roland-Garrosa! Prižmić je odradio sjajan meč i u finalu te uvjerljivo slavio protiv Bolivijca Juana Carlosa Prada Angela sa 6:1, 6:4. Prižmić je tako naslijedio Marina Čilića kao drugi Hrvat s titulom osvajača juniorskog Roland-Garrosa!

Nedavno je i Ivan Ljubičić izjavio kako je Dino Prižmić svojim tenisom iznad ove juniorske konkurencije, ali imao je želju osvojiti Roland-Garros. Želju je ostvario, pokazao je da je najbolji u ovoj konkurenciji i zasluženo je osvojio titulu.

Igraj na Roland Garros na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pridružio se tako Prižmić Marinu Čiliću kao jedini Hrvat koji je osvojio juniorski Roland-Garros.

Dino već neko vrijeme ozbiljno igra seniorski tenis, čak je i ITF razinu već uglavnom prerastao i počeo je ostvarivati sve bolje rezultate na Challengerima.

U Parizu je Prižmić izgubio samo jedan set i to protiv Čeha Maxima Mrve, ali nakon što je Čeh poveo sa 6:4, u naredna dva seta ukupno je uzeo samo jedan gem.

Finale je Prižmiću donijelo Bolivijca Juana Carlosa Angela Prada kojeg je hrvatski tenisač svladao za manje od sat i pol prepustivši mu tek pet gemova.

Dino je krenuo u susret breakom i vodstvom 3:0, imao je meč potpuno pod kontrolom i uz još jedan break osvojio je set sa 6:1.

I u drugom setu kontrola se nastavila, kod 2:2 napravio je break i do kraja meča bez ikakve nervoze ili problema stigao je do velike pobjede, najveće u juniorskoj karijeri.

Iako mu je tek 17 godina, Prižmić ima ogroman potencijal i vrlo brzo će ozbiljno participirati i u puno ozbiljnijoj konkurenciji.

Roland-Garros, finale:
Dino Prižmić (Hrvatska, 3) - Juan Carlos Prado Angelo (Bolivija, 8) 6:1, 6:4

FOTO: Dejan Rakita/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!