Tenis

Hrvati u akciji: Gojo prošao u glavni ždrijeb Stuttgarta, Ajduković predao, Bošković poražena

Krešimir Milić • nedjelja, 11.06.2023.
Hrvati u akciji: Gojo prošao u glavni ždrijeb Stuttgarta, Ajduković predao, Bošković poražena
Foto: EPA

Borna Gojo, Duje Ajduković i Lea Bošković nastupili su danas. Jedini je do pobjede stigao Gojo koji je izborio glavni ždrijeb ATP turnira u Stuttgartu...

Hrvatski tenisač Duje Ajduković zastao je u kvalifikacijama za Challenger u Bratislavi na zemlji. U prvom kolu kvalifikacija protivnik mu je bio finalist ITF-a u Osijeku 477. tenisač svijeta Mohamed Safwat.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

32-godišnji Egipćanin prošao je dalje nakon predaje hrvatskog tenisača kod rezultata 7:6, 2:1.

Safwat je dobio prvi set u tie breaku kad je Ajduković izgubio tri servisa. Napravio je break Egipćanin i na prvom gemu kod servisa Ajdukovića u drugom setu, a onda dobio i svoj servis za 2:0. Ajduković je dobio svoj servis za 2:1 u drugom setu, ali nakon toga i predao meč.

Bio je ovo prvi meč 384. tenisača svijeta nakon osvojenog ITF-a u Kiseljaku prošle nedjelje.

Challenger Bratislava, kvalifikacije:
Mohamed Safwat – Duje Ajduković 7:6, 2:1 predaja

Lea Bošković pobjedom u posljednjem kolu kvalifikacija osigurala je plasman na Challenger turnir u Valenciji.

Nakon što je ranije izbacila domaću predstavnicu s 2:0 setovima Luciu Cortez Llorcu, 441. na WTA ljestvici, istim ishodom prošla je i protiv 198. tenisačice svijeta francuske predstavnice Carole Monnet. Ponovno je u sat i dvadeset minuta igre slavila 256. tenisačica svijeta s 2:0 u setovima 6:4, 6:2.

Bio je to njihov prvi međusobni meč.

Bošković je prije ovog turnira u Valenciji igrala kvalifikacije WTA turnira u Makarskoj na koji se nije uspjela kvalificirati u meču protiv 218. tenisačice svijeta Katarine Zavatske iz Ukrajine.

Challenger Valencia, finale kvalifikacija:
Lea Bošković – Carole Monnet 6:4, 6:2

Borna Gojo kvalificirao se u glavni ždrijeb ATP turnira u Stuttgartu. Nakon što je u prvom kolu kvalifikacija izbacio domaćeg predstavnika 498. tenisača svijeta Matsa Rosenkranza, isto je napravio i protiv 209. tenisača svijeta.

Švicarac Antonie Bellier bio je protivnik hrvatskom tenisaču u završnom kolu kvalifikacija, a porazio ga je 104. tenisač svijeta s 2:1 u setovima. 5:7, 7:6, 6:4.

Kao i u prvom kolu izgubio je Gojo prvi set, a onda preokretom došao do pobjede u dva sata i 18 minuta igre. Imao je priliku za break u prvom setu kod rezultata 5:5, ali ju je propustio Gojo. Zato je u drugom slavio nakon tie breaka, a onda treći set uzeo bez većih problema.

Ovo im je bio drugi međusobni meč, a oba je slavio hrvatski tenisač kojeg sad čeka glavni ždrijeb ATP turnira u Stuttgartu.

ATP Stuttgart, finale kvalifikacija
Borna Gojo - Antonie Bellier 5:7, 7:6, 6:4

FOTO: EPA/Marcial Guillen

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!