Nogomet

Twenteu jedan pogodak dovoljan za plasman u Konferencijsku ligu

Petar Jenjić • nedjelja, 11.06.2023.
Twenteu jedan pogodak dovoljan za plasman u Konferencijsku ligu

Nogometaši Twentea izborili su plasman u Konferencijsku ligu za sljedeću sezonu. Uzvratna utakmica protiv Sparte Rotterdam otišla je na njegovu stranu minimalnim rezultatom...

Twente je izborio Konferencijsku ligu. Nizozemski prvoligaš u izravnom dvoboju sa Spartom Rotterdam slavio je u uzvratu s 1:0 i s ukupnih 2:1 izborio europsko natjecanje.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon prvog poluvremena nije bilo golova, a promjena rezultata stigla je u 53. minuti. Bila je to dobra akcija domaćina koja je realizirana uz malo sreće.

Na poziciji za udarac bio je Manfred Ugalde, lopta mu je otišla preko noge, ali samo do njegovog suigrača Joshue Breneta koji je snažnim udarcem skreće u mrežu. Tako je došao do desetog gola sezone.

Do kraja se rezultat više nije promijenio, a s obzirom na razvoj utakmice, Twente je izborio Europu i više nego zasluženo jer je pokazao više od protivnika.

I u prvoj utakmici Twente je pokazao više od protivnika, ali ga nije mazio rezultat. Danas je uz 60 posto posjeda lopte uputio čak 25 udaraca prema golu, od čega devet u okvir. Trećinu manje imao je njegov protivnik.

Eredivisie, kvalifikacije za KL:
Twente - Sparta Rotterdam 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!