Tenis

Novak Đoković ispisao tenisku povijest osvajanjem Roland-Garrosa

Petar Jenjić • nedjelja, 11.06.2023.
Novak Đoković ispisao tenisku povijest osvajanjem Roland-Garrosa
Foto: EPA

Do novog Grand Slam naslova stigao je Novak Đoković. Ukupno 23. titulu, apsolutni rekord, ostvario je pobjedom u finalu Roland-Garrosa protiv Caspera Ruuda...

Danas smo u Parizu svjedočili pisanju povijesti. Novak Đoković osvojio je svoj ukupno 23. Grand Slam naslov te izbio na prvo mjesto po broju osvojenih najvrjednijih teniskih turnira. Iza sebe ostavio je Rafaela Nadala na 22 i Rogera Federera na 20.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Đoković je u finalu u tri seta bio bolji od Caspera Ruuda kojeg je porazio sa 7:6, 6:3, 7:5 nakon tri sata i 16 minuta igre. Bio im je to peti međusobni dvoboj i peta pobjeda Đokovića koji je do trećeg Roland-Garrosa stigao uz samo dva izgubljena seta.

Ruud je bolje krenuo u meč, napravio break i poveo s 3:0. Đoković se uspio vratiti i izjednačiti na 4:4. Kasnije su oba tenisača imala po jednu break šansu, no nisu ih uspjeli iskoristiti pa smo gledali 13. igru. Srpski tenisač dominirao je tie-breakom u kojem je izgubio tek jedan poen.

Na krilima prvog seta, Đoković je nastavio i u drugom te nakon velike borbe u drugom gemu iskoristio četvrtu break loptu za vodstvo od 2:0. Prednost je sačuvao sve do kraja i time došao na korak do nove titule u Parizu.

Ruud je u petom gemu trećeg seta spasio jednu break loptu, a izjednačen rezultat potrajao je sve do 11. gema. Tada je bez izgubljenog poena srpski tenisač oduzeo servis protivniku te mirno odservirao za naslov.

Roland-Garros, finale:
Novak Đoković - Casper Ruud 7:6 (1), 6:3, 7:5

FOTO: EPA/TERESA SUAREZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!