Nogomet

Michy Batshuayi donio Fenerbahčeu prvi Kup nakon deset godina

Petar Jenjić • nedjelja, 11.06.2023.
Michy Batshuayi donio Fenerbahčeu prvi Kup nakon deset godina
Foto: EPA

Michy Batshuayi junak je Fenerbahčea koji je u finalu nacionalnog Kupa bio bolji od Bašakšehira s2:0. Tako je osvojio sedmi trofej u ovom natjecanju u klupskoj povijesti...

Nogometaši Fenerebahčea u zadnjoj utakmici sezone upisali su pobjedu. U finalu turskog Kupa, igranom na Gursel Aksel stadionu, bili su bolji od Bašakšehira s 2:0.

Zanimljivo, iako drži apsolutni rekord s 28 titula prvaka Turske, Fenerbahče je do sada osvojio tek šest titula u Kupu, a večeras je stigla još jedna, prva nakon deset godina. Ujedno je to i prvi klupski trofej od turskog Superkupa 2014. godine.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon samo 48 sekundi igre Fenerbahče je poveo. Arda Güler uposlio je Michyja Batshuayija koji utrčava u kazneni prostor, zaobilazi protivničkog vratara i šalje loptu u praznu mrežu.

Na novi pogodak Fenera čekalo se do 29. minuti, Willian Arao poslao je oštru loptu u peterac, nije je uspio uhvatiti vratar Muhammed Sengezer pa ona dolazi do Batshuayija koji je lako iz blizine šalje u gol. Tako je zabio četvrti i peti gol u zadnjih šest utakmica.

O igri svoje momčadi dovoljno je rekao trener Bašakšehira koji je u 34. minuti već napravio tri zamjene. Međutim, ni to njegovoj momčadi nije pomoglo, s obzirom na to da do kraja nije postigla nijedan pogodak.

Fenerbahče je u nastavku sačuvao prednost, a izdvajamo poništen pogodak njihovih protivnika u 67. minuti.

Turski kup, finale:
Fenerbahče - Bašakšehir 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!