Nogomet

Karoglan predstavljen u Puli: 'Dolazim s puno očekivanja u ovaj klub'

Krešimir Milić • ponedjeljak, 12.06.2023.
Karoglan predstavljen u Puli: 'Dolazim s puno očekivanja u ovaj klub'

Istra 1961 službeno je predstavila novog trenera. Mislav Karoglan zamijenio je Gonzala Garciju na klupi Istre 1961…

Brzo nakon odlaska Gonzala Garcije pronašli su u Puli zamjenu za trenera Istre 1961. Jučer je službeno imenovan za trenera Mislav Karoglan, bivši trener Hajduka koji će u narednoj sezoni voditi Istru 1961.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Karoglan je predstavljen danas na konferenciji za medije, a zadovoljstvo imenovanjem novog trenera izrazio je na početku sportski direktor Saša Bjelanović.

"Meni je izuzetna čast predstaviti gospodina Mislava Karoglana koji će obavljati dužnost glavnog trenera Istre 1961. Mislim da smo u jako kratkom roku uspjeli naći adekvatnu zamjenu gospodinu Garciji, apsolutno nemamo dvojbe da smo dobili u Mislavu trenera i osobu koja apsolutno se uklapa u ono što kao klub želimo, a to je klub koji će napredovati i s ambicioznim radnim navikama. To je sve ono što mi vidimo u Mislavu koji je talentirani trener i koji je zadnje četiri godine bio u Hajduku, gdje je prošao pozicije od Omladinske škole do asistenta glavnih trenera, obavljao je i funkciju glavnog trenera jedno vrijeme. Meni je stvarno zadovoljstvo jer smo s njim dobili osobu koja će nam dugoročno donijeti ono što tražimo", rekao je Bjelanović.

Prve dojmove nakon potpisa s novim klubom otkrio je i Karoglan.

"Prije svega želim izraziti zahvalnost što sam upravo ja izabran, posebno od strane gosopdina Bjelanovića. Dolazim s puno očekivanja u ovaj klub i da nastavimo u ovom pozitivnom valu koji se događa trenutno u Istri u posljednje dvije godine. U ovom trenutku se upoznajemo sa svim uvjetima u klubu i s ostalim stvarima da možemo imati neku širu sliku, kako bi bili spremni za ponedjeljak kad počinjemo pripreme", rekao je Karoglan u uvodu, a prvo mu je postavljeno pitanje je li pratio Istru aktivno prošle sezone.

Karoglan vodio Hajduk u utakmici protiv Istre 1961 na Poljudu. Neki od tih igrača iz te utakmice više nisu u Puli.

"To su normalni procesi u klubovima poput Istre, nažalost. Ja bih volio da su tu neki igrači poput Galilee, Caceresa i još nekih. Evidentno je da se cijela obrana promijenila, no ja vjerujem u rad gospodina Bjelanovića i nas koji smo tu. Pokušat ćemo vidjeti i imamo li eventualnih unutarnjih rezervi te da dosekeltiramo momčad na pravi način. To je sudbina većine klubova u Hrvatskoj."

Pitalo ga se i predstavljaju li mu rezultati Garcije iz prošle sezone izazov ili pritisak.

"Ovo drugo, jer zašto mi ne bi bio izazov? Dolazim iz Hajduka u kojem nisam izgubio 12 utakmica pa ne govorim o tome. Trenerima i igračima uvijek je bitno samo sutra, nema osvrtanja na ono iza. Izuzetno cijenim kolegu Garciju i odmah sam prepoznao tu njegovu trenersku crtu, sviđao mi se i kad je bio deveti. No, kažem, u nogometu postoji samo sutra i ne bojim izazova, jer da se bojim ne bih došao. Postoji samo sutra i treba zasukati rukave. Samo raditi, to je jedini put."

Garcia je igra formacijski u sustavu 4-3-3, a Karoglan je preferirao 4-2-3-1.

"To ovisi o igračkom kadru, nemam drugi način rada. Prvo moramo detektirati profile koje imamo i ono što njima najbolje odgovara. Trener je samo servis, a igrači su kod mene ti koji su uvijek u prvom planu kad je dobro. Kad je loše to pripada meni."

Na temu pojačanja nije imao komentara s obzirom da je tek preuzeo momčad i najavio je da će se to odraditi u narednom periodu u suradnji sa Sašom Bjelanovićem. Najavio je da ima plan i program priprema, a predstavio je i pomoćnike koji će biti kombinacija stožera trenera s kojima je surađivao i već postojećih iz kluba.

Bilo je i pitanje za Bjelanovića koliko će financijski utjecati eventualni neuspjeh Alavesa na Istru 1961.

"Mislim da neće. Mi kao klub nastojimo izgraditi smjer da budemo što više samoodrživi i na dobrom smo putu. Imamo već dobrih primjera prodaja, a kod potenijalnih odlazaka igrača idemo u tom smjeru da ne budemo ovisni o Alavesu. Naravno, bolje bi bilo svima nama da Alves uđe, dio smo iste grupacije, bilo bi i njima lakše, no neovisno o tome naš projekt ide dalje, ne vidim problem", zaključio je Bjelanović i naglasio je da će sad uz novog trenera lakše iskristalizirati pojačanja koja im trebaju za narednu sezonu.

Foto: NK Istra 1961

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!