Tenis

Vekić slavila u prvom kolu turnira u Nottinghamu

HINA, Krešimir Milić • ponedjeljak, 12.06.2023.
Vekić slavila u prvom kolu turnira u Nottinghamu
Foto: EPA

Pobjedom 2:1 u setovima hrvatska tenisačica osigurala je drugo kolo WTA turnira. Bila je bolja danas od španjolske tenisačice Cristine Busce...

Hrvatska tenisačica Donna Vekić, 20. tenisačica svijeta i četvrta nositeljica turnira, plasirala se u ponedjeljak u drugo kolo teniskog WTA turnira u Nottinghamu nakon što je sa 6:2, 4:6, 6:1 pobijedila Cristinu Bucsu iz Španjolske, 76. na WTA ljestvici.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vekić je prvi set dobila lako nakon samo 31 minutu igre i nakon što je uzela španjolskoj tenisačici dva puta servis. U drugom setu, stvari su se malo zakomplicirale, Vekić je vodila 4:2, a onda je Bucsa dobila četiri gema zaredom i osvojila set. No, u trećem setu, hrvatska tenisačica preuzima kontrolu nad igrom, uzima servis Španjolki tri puta i privodi meč kraju u svoju korist.

Vekić je u meču koji je trajao sat i 56 minuta servirala pet aseva, a suparnica jedan. Vekić je napravila sedam dvostrukih grešaka, a španjolska tenisačica četiri. No Vekić je suparnici sedam puta uzela servis dok je svoj izgubila tri puta.

Ovo je bio njihov prvi međusobni ogled. Za prolaz u treće kolo najbolja hrvatska tenisačica će se boriti protiv pobjednice iz susreta između dvije Švicarke Jill Teichmann, 123. na WTA ljestivici, i 150. tenisačice svijeta Viktorije Golubić.

WTA Nottingham, 1. kolo
Donna Vekić - Cristina Busca 6:2, 4:6, 6:1

FOTO: EPA/ETTORE FERRARI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!