Ostali sportovi

Sportski praznici: Besplatni ljetni sportski program za sve školarce na 85 lokacija diljem Hrvatske

Sportnet • ponedjeljak, 12.06.2023.
Sportski praznici: Besplatni ljetni sportski program za sve školarce na 85 lokacija diljem Hrvatske

Otvorene su prijave za program Hrvatskog školskog sportskog saveza Sportski praznici koji će se održati od 26. lipnja do 21. srpnja na 85 lokacija diljem Lijepe Naše! Pozivamo sve zainteresirane učenike i roditelje da provjere lokacije održavanja Sportskih praznika i prijave se na najbližu lokaciju putem portala HŠSS-a...

Sportski praznici besplatan su ljetni sportski program koji Hrvatski školski sportski savez u 2023. godini provodi na 85 lokacija u Republici Hrvatskoj. Program je 2022. godine nagrađen i na #BeActive Awards gdje je dobio posebno priznanje Europske komisije za finalista u kategoriji najboljih sportsko-edukativnih projekata u Europi.

Projekt se provodi uz podršku Ministarstva turizma i sporta koji je prošle godine za Sportske praznika i ljetnu rekreaciju djece i mladih uz stručno vodstvo na području škole izdvojio više od tri milijuna kuna.

Pilot-projekt proveden je 2021. godine kao odgovor na epidemiološku situaciju u RH i svijetu koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu - shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom, Hrvatski školski sportski savez htio je stvoriti prostor i uvjete za ljetne sportske aktivnosti te okupiti kineziologe hrvatskih škola u stvaranje programa i provođenju tih aktivnosti.

S preko 11 tisuća djece koja su sudjelovala u 2021. godini i 138 voditelja programa, projekt je uspješno zaživio i proširuje se u 2022. godini, kada je sudjelovalo preko 13 500 djece i 175 voditelja. Ove godine HŠSS nastavlja okupljati zaljubljenike u sport i rekreaciju na školskim igralištima diljem Hrvatske te želi u svoje aktivnosti uključiti više od 13 tisuća djece i mladih.

Program je u potpunosti besplatan za sve učenike uz organiziran obrok i stručno vodstvo nastavnika kineziologa koji rade u školi gdje se provodi program. Hrvatski školski sportski savez poziva sve zainteresirane roditelje i učenike da provjere održavaju li se Sportski praznici i u njihovoj zajednici OVDJE i da se prijave za najbolje ljetne sportske aktivnosti koje počinju već 26. lipnja!

Prijave su otvorene 25. svibnja 2023. godine, a prijaviti se možete OVDJE. Prijave za svaki termin zatvaraju se u petak, odnosno dva dana prije početka sljedećeg termina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!