Nogomet

Kanada uoči završnice CONCACAF Lige nacija pojačala stručni stožer Nevilleom i Shawom

Petar Jenjić • ponedjeljak, 12.06.2023.
Kanada uoči završnice CONCACAF Lige nacija pojačala stručni stožer Nevilleom i Shawom
Foto: EPA

Stručni stožer kanadske nogometne reprezentacije pojačala su dva Engleza, Phil Neville i Richard Shaw. Pred spomenutom momčadi završnica je sjevernoameričke inačice Lige nacija...

Pred Kanadom je završni turnir CONCACAF Lige nacija u Las Vegasu, a u polufinalu će igrati protiv Paname. Uoči samog natjecanja i dvoboja koji se igra u noći s četvrtka na petak, objavila je da je pojačala svoj stručni stožer dobro poznatim imenima.

Igraj na Panama - Kanada na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jedan od njih je Phil Neville koji je nakon bogate igračke karijere u Manchester Unitedu i Evertonu ipak najpoznatiji kao izbornik engleske ženske nogometne reprezentacije od 2018. do 2021., a odveo je do četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu 2019. godine. Nakon toga radio je kao trener u Inter Miamiju od 2021. do ove godine.

Drugi je Richard Shaw koji je igračku karijeru proveo u Crystal Palaceu, Hull Cityju, Coventry Cityju i Milwallu. Zadnjih godina radio je u Watfordu kao pomoćnik U-23 momčadi, a prije toga i u mlađim kategorijama Crystal Palacea.

"I Phil i Richard donose pobjedničko iskustvo na najvišoj razini. Obojica su radili s nekim od najboljih premiersligaških trenera tijekom karijere", izjavio je kanadski izbornik John Herdman.

Dodajmo da u drugom polufinalu istog natjecanja igraju SAD i Meksiko.

FOTO: EPA/Tolga Bozoglu

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!