Nogomet

Njemačka u svojoj jubilarnoj 1000. utakmici izvukla remi protiv Ukrajine

Petar Jenjić • ponedjeljak, 12.06.2023.
Njemačka u svojoj jubilarnoj 1000. utakmici izvukla remi protiv Ukrajine
Foto: EPA

Šest pogodaka vidjeli smo u prijateljskoj utakmici u Bremenu između Njemačke i Ukrajine. Jubilarna 1000. utakmica Elfa završena je pravom golijadom u kojoj nije bilo pobjednika...

Njemačka reprezentacija danas je u Bremenu odigrala svoju jubilarnu 1000. utakmicu. Protivnik je bila Ukrajina, a jako zanimljiv dvoboj završio je rezultatom 3:3.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon samo šest minuta igre Nijemci su poveli pogotkom Niclasa Füllkruga na asistenciju Mariusa Wolfa. Međutim, već do 23. minute Ukrajinci su okrenuli rezultat i vodili s 2:1.

Prvo je u 19. minuti Oleksandr Timčik proigrao u kaznenom prostoru Viktora Cigankova koji matira Kevina Trappa. Uslijedio je novi napad Ukrajine, pucao je Mihajlo Mudrik, a lopta se u gol odbila od Antonija Rüdigera.

U 56. minuti Ukrajinci su nakon velike greške njemačke obrane podebljali vodstvo. Artem Dovbik ukrao je jednu loptu i proigrao Cigankova za njegov drugi gol na susretu.

Kai Havertz, koji je u igru ušao početkom drugog poluvremena, bio je ključan igrač za njemački povratak. Prvo je u 83. minuti poentirao nakon dugačke lopte Rüdigera, da bi u 90. izborio kazneni udarac. Najstrožu kaznu realizirao je Joshua Kimmich.

Prijateljska utakmica:
Njemačka - Ukrajina 3:3

FOTO: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!