Košarka

Hezonja se razigrao zadnjoj četvrtini, Real preko Tomićevog Joventuta do novog finala

Petar Jenjić • ponedjeljak, 12.06.2023.
Hezonja se razigrao zadnjoj četvrtini, Real preko Tomićevog Joventuta do novog finala
Foto: EPA

Real Madrid izborio je finale ACB lige nakon što je u četvrtoj polufinalnoj utakmici slavio protiv Joventuta. Ante Tomić tako je zaključio svoj nastup ove sezone, a Mario Hezonja ide po naslov prvaka...

U svoje 11. finale španjolskog prvenstva u zadnjih 12 godina ušao je madridski Real koji je večeras slavio u gostima kod Joventuta i s ukupnih 3-1 u seriji prošao dalje.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon poraza u prvoj međusobnoj utakmici, košarkaši Reala probudili su se i okrenuli seriju. Pred gostujućim navijačima uzeli su drugu pobjedu zaredom, a večeras rezultatom 94:73.

Domaćin je igrao nešto bolje kroz veći dio prvog poluvremena, iako su se momčadi izmijenjivale u vodstvu. Nakon 20 minuta igre gosti su imali tri koša viška (38:35).

Početkom nastavka Madriđani ubacuju u brzinu više te od vodstva 42:40 dolaze do 53:41. Kasnije je ta prednost i narasla, a Joventut se nije uspio spustiti na jednoznamenkast zaostatak. Naprotiv, razlika je još više narasla.

Mario Hezonja igrao je vrlo slabu napadačku utakmicu sve do zadnje četvrtine kada je ubacio 14 poena. Susret je zaključio sa 16 koševa, tri skoka i jednom asistencijom, a isti broj poena ubacio je i Džanan Musa koji je dodao i šest skokova.

Najbolji je kod Joventuta bio Joel Parra López sa 16 koševa i šest skokova, Ante Tomić je za 22 minute dodao šest koševa, šest skokova i jednu asistenciju.

Dodajmo da u drugom polufinalu Barcelona vodi protiv Unicaje s 2-1, a četvrti dvoboj je na rasporedu u utorak navečer.

ACB liga, polufinale:
Joventut - Real Madrid 73:94 (1-3 u seriji)

FOTO: EPA/Juan Carlos Hidalgo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!