Nogomet

San Lorenzo ponovno odigrao bez golova, prvo mjesto sve dalje

Petar Jenjić • ponedjeljak, 12.06.2023.
San Lorenzo ponovno odigrao bez golova, prvo mjesto sve dalje

U susretu 20. kola Lige Profesional, San Lorenzo je na domaćem terenu remizirao sa Central Cordobom. Dvoboj je završio bez pogodaka...

Još jednu razočaravajuću utakmicu odigrao je San Lorenzo koji je kao trećeplasirana momčad argentinskog prvenstva ugostila Central Cordobru, trenutno 15. momčad lige. Dvoboj u Buenos Airesu završio je bez pogodaka.

Igraj na utakmice argentinskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovo je čak četvrta uzastopna utakmica San Lorenza bez postignutog pogotka u svim natjecanjima, a treća uzastopna na domaćem terenu koja je završila bez pogodaka. Tako nakon 20 utakmica ostaje na omjeru 19:7.

Bila je to poprilično tvrda utakmica kroz prvo poluvrijeme u kojem je domaćin ostao gotovo bez udarca u okvir gola. Jače je krenuo u nastavak susreta pa se tako izdvaja i šansa iz 52. minute.

Gostujući vratar Matias Mansilla pokušao je boksati daleko od gola, ali odbio je samo do ruba 16 metara do Nahuela Barriosa čiji udarac s gol linije glavom čisti stoper Gustavo Canto.

Uslijedio je još jedan udarac izvana Barriosa, a nešto kasnije i Maura Pittona na drugoj strani koji je obranio Augusto Batalla. Cordoba je u 83. minuti ostala s igračem manje nakon što je drugi žuti karton zaradio Ciro Rius.

Međutim, rezultat se nije promijenio, a najbliže golu bio je Federico Gattoni kada je iz blizine loše zahvatio loptu glavom i poslao je daleko od gola.

River Plate vodeći je s 41 bodom iz 18 utakmica, drugoplasirana Talleres Cordoba ima dva boda manje i dva odigrana kola više. San Lorenzo je na 37 bodova, a Estudiantes na 35 s utakmicom manje.

Liga Profesional, 20. kolo:
San Lorenzo - Central Cordoba 0:0

Tablica:
1. River Plate 41
2. Talleres Cordoba 40
3. San Lorenzo 37
4. Estudiantes 35
5. Rosario 34
...
14. Sarmiento Junin 25
15. Central Cordoba 24
16. Barracas Central 23
...
26. Huracan 18
27. Banfield 18
28. Arsenal Sarandi 17

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!