Zimski sportovi

Golden Knightsi nadomak titule, Florida igra za ostanak u seriji

Branimir Korać • utorak, 13.06.2023.
Golden Knightsi nadomak titule, Florida igra za ostanak u seriji

Večeras je na rasporedu peta utakmica finalne serije NHL-a između Vegas Golden Knightsa i Florida Panthersa. Vegas vodi 3-1 u seriji i večeras može završiti posao...

Vegas Golden Knightsi došli su na korak do prve titule NHL prvaka. U finalnoj seriji protiv Florida Panthersa vode 3-1 i na svom ledu imaju prvu meč loptu.

Igraj na Vegas Golden Knights - Florida Panthers na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I Golden Knightsi i Panthersi su u svom drugom finalu u povijesti i nadaju se prvoj tituli, a to se u ovom trenutku za Pantherse čini teško dostižnim. Ali ne treba ih otpisivati bez obzira što Vegas ima 3-1 u seriji. Panthersi su nerijetko ove sezone bili u statusu autsajdera pa su se izvlačili i pronalazili put do pobjede.

U finalnoj seriji protiv Vegasa u gostima su dva puta glatko poraženi. Domaćini su seriju otvorili 5:2 pobjedom i nisu bili zadovoljni svojim nastupom, ali su zato bili puno zadovoljniji nakon druge utakmice koju su dobili sa 7:2.

Serija je zatim preselila u Sunrise gdje su Panthersi smanjili na 2-1 pobjedom u produžetku 3:2 nakon velike borbe da bi nakon toga Vegas ipak odnio pobjedu u četvrtoj utakmicu te njom praktički otvorio vrata na putu prema tituli prvaka.

U tom susretu slavio je 3:2, brzo je poveo s 3:0, Florida je smanjila na 3:2, ali nije uspjela do kraja doći do pogotka. Nakon susreta došlo je do incidenta na ledu iako sam dvoboj nije obilovao isključenjima i grubostima.

Serija sada seli u Las Vegas gdje će domaćin pokušati završiti posao, a Florida će se boriti da što duže ostane na životu.

Što su rekli

Anthony Duclair, igrač Panthersa: "Cijelu sezonu imamo problema s ozljedama, ali tijekom cijele sezone pronalazili smo nekog tko će iskočiti i pomoći. I sada smo puni samopouzdan ja jer znamo da će svi koji budu na ledu dati sve od sebe. Pokazali smo to u dosadašnjim susretima, pokazat ćemo opet."

Bruce Cassidy, trener Golden Knightsa: "Ništa još nije gotovo, pred nama je protivnik koji igra sjajan hokej i koji je sposoban napraviti preokret. Morat ćemo se boriti do posljednje sekunde, siguran sam u to."

Mjesto, vrijeme

Las Vegas, T-Mobile Arena, 2:00

Nedostaju

Vegas Golden Knights: Robin Lehner, Nolan Patrick, Laurent Brossoit, Logan Thompson (ozljede)

Florida Panthers: Patric Hornqvist, Spencer Knight, Eetu Luostarinen, Matt Tkachuk (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

U četvrtoj utakmici slavili su Golden Knightsi u gostima s 3:2 i tako krenuli prema tituli. Poveli su 3:0 golovima Stephensona (dva) i Karlssona dok su domaćini smanjili preko Montoura i Barkova.

Prognoza

Vegas ima veliku priliku do povijesne titule već večeras, favorit je i dobre su šanse da to i napravi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!