Rukomet

Perkovac: 'Ako uspijemo formirati B reprezentaciju, napravit ćemo jako puno'

Branimir Korać • utorak, 13.06.2023.
Perkovac: 'Ako uspijemo formirati B reprezentaciju, napravit ćemo jako puno'

Goran Perkovac okupio je 15 igrača sa šireg popisa reprezentacije. Uoči odlaska na ljetni odmor, imat će priliku vidjetoi što može od njih očekivati...

S prvotnog Perkovčevog popisa dio igrača otkazao je dolazak, uglavnom na inzistiranje klubova.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Žao mi je što je dosta igrača otkazalo, oni možda i ne bi nego su otkazali klubovi, ali veći dio je došao i jedva čekamo da počnemo trenirati jer mislim da tu ima dosta potencijala."

Perkovac je ranije spominjao B reprezentaciju i to smatra vrlo bitnim.

"Ideja je oformiti B reprezentaciju iz koje bi se prelazilo u A reprezentaciju bez ikakvih problema jer bi igrači znali sustav igre i kako se trenira te bi onaj koji dođe iz B reprezentacije u A reprezentaciju praktički već bio dio reprezentacije. Ako to uspijemo napraviti, napravili smo puno."

Na pripremama u Kutiji šibica radit će se na svim aspektima igre.

"Trenirat ćemo oštro, radit ćemo obranu, napad, kontru, polukontru, vraćanje iz napada u obranu, dakle sve one elemente koje radimo i s A reprezentacijom. Tu ćemo vidjeti i kako dečki podnose one jače treninge i mogu li ih odraditi na nivpou koji želimo. Većina njih je odigrala dosta dobro u ligama i zaslužuju ovu šansu."

Igračima je ovo velika prilika da se nametnu i da ih izbornik pobliže upozna.

"Vjerujem da ti momci znaju kakvu Hrvatsku očekujemo, dosta se o tome pričalo. Očekujemo Hrvatsku koja mora biti bolja nego što je bila i do Europskog prvenstva mora se iskristalizirati ekipa. Oni imaju priliku pokazati što znaju, a izbornik je otvoren i ukoliko budu dovoljno dobri, možda neki od njih dobiju i šansu."

FOTO: HRS/Jozo Čabraja/kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!