Nogomet

Trofej i bogata novčana nagrada za sudionike završnice Lige nacija

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 14.06.2023.
Trofej i bogata novčana nagrada za sudionike završnice Lige nacija
Foto: EPA

Osim za trofej, četiri reprezentacije na završnici Lige nacija borit će se i za bogatu novčanu nagradu. Iako UEFA nije objavila iznos službeno, očekuje se slična nagrada kao i za Francusku prije dvije godine koja je iznosila 11 milijuna eura...

Plasmanom na završni turnir Lige nacija, hrvatska nogometna reprezentacija je došla u priliku osvojiti prvi trofej u povijesti, ali i bogatu novčanu nagradu.

Igraj na Nizozemska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatsku u srijedu protiv Nizozemske čeka četvrto polufinale na velikim natjecanjima u povijesti. Do sada je jednom prošla dalje, a dva puta zapela u polufinalima.

Osim što donosi pobjednički pokal, trijumf u Ligi nacija donosi i bogatu novčanu nagradu. Za inauguralnu Ligu nacija podijeljeno je 76,25 milijuna eura nagrada, a pobjednici su kući odnijeli deset i pol milijuna eura.

Drugoplasirana Nizozemska uzela je devet milijuna eura, trećeplasirana Engleska dobila je osam milijuna eura, a Švicarska, koja je završila četvrta - dobila je sedam milijuna eura.

Francuska je za trijumf 2021. dobila 11 milijuna eura. UEFA nije objavila službene brojke za ovogodišnje izdanje, međutim mogu se očekivati slične novčane nagrade.

FOTO: EPA/Tolga Bozoglu

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!