Nogomet

Van Dijk: 'Nemojmo zaboraviti da smo igrali protiv treće reprezentacije svijeta'

Branimir Korać • četvrtak, 15.06.2023.
Van Dijk: 'Nemojmo zaboraviti da smo igrali protiv treće reprezentacije svijeta'
Foto: FaH

Nizozemski kapetan Virgil van Dijk bio je vrlo razočaran nakon poraza od Hrvatske u polufinalu Lige nacija. Priznao je kako ovaj nastup nije dovoljan da se svlada reprezentacija poput Hrvatske...

Virgil van Dijk bio je daleko od svojih najboljih izdanja. Kao i većina nizozemske reprezentacije, imao je velikih problema protiv Hrvatske koja je imala ogromnu pomoć s tribina.

Igraj na utakmice Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Moram se složiti, Hrvatska se osjećala kao da igra kod kuće. Svi znamo koliko znači takva podrška i koliko pomaže momčadi. Hrvatskoj je pomogla, nama ne", razočarano će Van Dijk.

Van Dijk je svjestan da ovo nije bilo dovoljno za pobjedu protiv ovakvog protivnika.

"Povremeno smo igrali vrlo dobro, ali to nije bilo dovoljno protiv ovakvog protivnika. To je realnoist. Nije bilo lako niti s dva kaznena udarca, produžetka koji nas je iscrpio, na žalost, nije ostalo dovoljno snage."

Van Dijk ističe kako se i susret za treće mjesto mora ozbiljno shvatiti.

"Na prvu, to baš i nije utakmica kojoj se veselite, posebno ne sada kada smo ovako razočarani. Međutim mislim da ovu utakmicu trebamo iskoristiti za pripremu za sljedeće utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Nemojmo zaboraviti da smo igrali protiv treće reprezentacije svijeta i da smo odigrali bolje nego u ožujku protiv Francuske i Gibraltara."

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!