Nogomet

UEFA pokrenula postupak protiv Hrvatske zbog povika prema sucu: '100 posto ćemo biti kažnjeni'

Petar Jenjić • četvrtak, 15.06.2023.
UEFA pokrenula postupak protiv Hrvatske zbog povika prema sucu: '100 posto ćemo biti kažnjeni'
Foto: FaH

HNS-ov voditelj odjela za sigurnost Jurica Jurjević rekao je za Sportske novosti da će Hrvatska biti kažnjena zbog povika prema sucu Istvanu Kovacsu. UEFA je već pokrenula postupak...

Hrvatska nogometna reprezentacija imala je odličnu podršku iza svojih leđa protiv Nizozemske, ali izgleda da će ponovno morati platiti kaznu zbog povika prema sucu Istvanu Kovacsu.

Igraj na utakmice Lige nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Navijači su iskazivali nezadovoljstvo suđenjem, a to će znati "honorirati" UEFA, istaknuo je HNS-ov voditelj odjela za sigurnost Jurica Jurjević.

"Događa nam se u kontinuitetu da navijači koji se na slažu s određenim sudačkim odlukama koriste neprimjerena skandiranja zbog kojih ćemo sigurno biti kažnjeni i ovaj put. Nije uopće toliki problem financijska kazna koliko želimo poslati snažnu poruku da kao društvo moramo akceptirati da tome nema mjesta i da je to neprihvatljivo. Spletom okolnosti ovaj put sudac je iz Rumunjske, romska je zajednica jako brojna u toj državi. HNS je preuzeo definicije IHRA-e o osvješćivanju toga problema i prema Židovima i prema Romima, nama je to apsolutno nedopustivo."

Već od finala trebaju se stvari mijenjati.

"Takve nam se stvari ne smiju ponavljati, počevši već od finala. Već smo i ranije imali nekih skandiranja koja su srećom nestala sa stadiona nakon teških sankcija. Ne mora nam se dogoditi da nas UEFA brutalno kazni, da nam zatvori stadion u kvalifikacijama kako bismo postali svjesni o čemu se tu radi. Zato moramo biti pametni, 100 posto ćemo biti kažnjeni, to je neprihvatljivo."

Na stadionu su bile i brojne navijačke skupine.

"Na stadionu su viđene i zabilježene sve navijačke skupine ultrasa iz Hrvatske, od Torcide, Armade, BBB-a, Ultrasa iz Vinkovaca. Svi su oni bili na tribini zajedno s ostalim navijačima od kojih su mnogi iz inozemstva. Vidjeli smo kako je 15 tisuća ljudi pjevalo u glas i navijalo. Bilo je i baklji, ali ta pirotehnika je na taj broj prisutnih zanemariva. To se još može prežvakati, međutim kolektivno skandiranje sucu na način koji je bio treba prestati. To nije išlo od Torcide ili Boysa, nego svih zajedno" dodao je Jurjević za Sportske novosti.

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!